Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

- Úgy tudom, hogy szeret lovagolni. Mikor szerette meg a lovakat?
- Főiskolás koromban Pintér Tamás óráin tanultam meg és jártam ki hajnalonként. Azóta csak ritkán lovagolok.

- Van-e valamilyen különleges módszere, titka a láthatóan remek kondíciójának megtartására?
- Nincs sok különlegesség, legfeljebb annyi, hogy időnként tartok egy tisztítókúrát, és sokat mozgok: úszom, kerékpározom, és mostanában futok is.

- Van-e olyan sportág, őrület, amit szívesen kipróbálna?
A lányom mondja, hogy próbáljuk ki a vadvízi evezést. Boldogan megyek vele, mert minden ilyen őrületet szívesen kipróbálok. Bár azért van, ami taszít, például a toronydaruról való ugrás.

- Van-e olyan pontja a világnak, ahol még nem járt, de nagyon szívesen ellátogatna oda?
- Ezt most felsorolni se tudom, annyi helyre elutaznék még. Szerintem erre érdemes igazán pénzt költeni. Egyik ilyen vágyam Balira elutazni.

- Manapság sokan költöznek ki a fővárosból. Megfordult a fejében, hogy vidékre költözzön?
- Valószínűleg Budapesten maradok addig, amíg a lányom le nem érettségizik. Sajnos ilyenkor több szempont ütközik, amit nem mindig lehet összeegyeztetni egy családon belül. Pedig én nagyon vágyom ki a zöldbe és a levegőre.

- Mindenevő?
- Nem teljesen, mert sertéshúst már évek óta nem eszem.

- Zongorázik, gitározni is tud, és ha egymásra tennénk a lemezeit, egy arasznyi egészen biztos, hogy kijönne belőlük. Mint énekesnőnek és mint színésznőnek is a zene mindennapi része az életének. Mi a véleménye a mai kezdő előadókról? Csinált sztárok vagy valódi tehetségek kapják a babérkoszorút?
- Van ilyen is és olyan is. Ez ma nehezebben derül ki, amikor a televízió a legfontosabb ahhoz, hogy valaki népszerű legyen. De a koncertezés az igazi, arra pedig kevés lehetőség van. Viszont ott derül ki igazán valakiről, hogy mit tud. De egy biztos: ma sem könnyű egy fiatal tehetségnek elindulni. A kiadók sokszor azt kérik, hogy hozzál pénzt, és akkor megjelentetjük a lemezedet.

- Számtalan gyermekdalt énekelt pályája során, számtalan gyermekműsornak volt részese - egyszóval tudja, hogyan jár a gyerekszáj. Nem fáj egy picit a szíve, hogy a "csöppek", Miklós és Flóra fölcseperedtek?
- Dehogynem. Bár én a lányomban most is látom néha a kislányt, noha már 15 éves.

- Családi honlapja van, baráti kapcsolatokat ápol a világhálón keresztül is. Milyen szerepet tölt be életében az internet? Mennyi időt tölt a képernyő előtt?
- Egyre többet, de azért nem lettem internetfüggő. Kb. fél órát naponta, ebből többnyire levelezek, vagy a munkámhoz kell, például a Kováts Műhely vendégei után kutatok az interneten. Rendkívül élvezem, hogy a világ itt van egy gombnyomásnyira. De azért a családban a gépnél a férjemé, Fábri Péteré az elsőbbség.

Korábbi sztárinterjúk
Hölgyek közt: Szőke Zoltán
Kováts Adél: Törékenyen is erős
Ónodi Eszter: "A magánéletben nem játszom szerepeket"
Lyn De Gara imázstanácsadó: Találd meg a stílusod!

Ajánlat
Kováts Kriszta és Fábri Péter közös honlapja