Különös aktfestmények Madonnáról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A több mint száz művészeti alkotásból álló kollekció kiemelkedő darabjai a Madonna ihlette festmények, amelyek közül néhányon meztelenül látható a popdíva. A festő saját bevallása szerint képzelete segítségével festette az aktképeket, de azért nem tartja kizártnak, hogy ezzel magára vonta Guy Ritchie haragját.

A művész elküldte az általa festett képek kópiáit Madonnának pár héttel a kiállítás megnyitása előtt, de nem kapott semmiféle választ az énekesnőtől. Howson festményein Madonna egy erőteljes, karizmatikus személyiségként jelenik meg, de vallásos neveltetését is megpróbálta bemutatni. A két legellentmondásosabb munkáján keresztül, melyeknek címe Death and Madonna, és Madonna 2002, Howson megpróbálta szemléltetni a popikon életének különböző aspektusait, közéleti imázsát, személyiségének gyengéd, anyáskodó oldalát, valamint "mocskos, ördögi" vonásait is.

Peter Howson New York-i, párizsi, Los Angeles-i és olaszországi galériák által ajánlott - tetemes mennyiségű - pénzt utasított el; ezek a galériák mind azt szerették volna, ha a kiállítás náluk lesz látható elsőként. Ehelyett a művész szülővárosának - az Ayr nevű skót városkának - Maclaurin Art Gallery nevű kiállítótermét választotta munkái bemutatásához.

Korábban
Durva jelenetek Madonna új filmjében