Kísérts meg, pénz, kísérts, szerelem!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Juli, a kivételes képességű cigány lány

Marci (Miklós Marcell), az egyetem legtehetségesebb programozó matematikusa, külföldi ösztöndíj várományosa, egy különös és magányos villában lakik anyjával (Básti Juli), és - minden ellenkezése ellenére - anyja kispolgári életet élő és bosszantóan józan és felelősségteljes szeretőjével. Mérhetetlenül vágyik egy apára, ennek bizonyítékaként képes egy teljes napig kilószámra hagymát pucolni a puszta kellős közepén egy hatalmas hagymakupac árnyékában.

Mezőgazdasági munkával eltöltött órái végesek, de mégis gyümölcsözőek: az unalmas hagymapucolás közepette ismerkedik meg Julival, az alig tizenéves cigány lánnyal, akit szülei "kínáltak fel" 3 láda hagymáért. A kis boszorkány (Kovács Julianna) kivételes képességgel rendelkezik (bármit képes eltüntetni), ami későbbi barátságuk forrásává, egyben Marci börtönbe jutásának eszközévé válik.

A magányos villa, Marci otthona

Marci sodródik az életben, kapcsolatokat keres és életutakat, minden útra más érzés és más szereplő vezeti. Féltékenyen szereti anyját, akinek szeretőjével állandó dominanciaharcot vív, és aki folyton a szoknyája mellett tartaná. Szerelmes Elvirába, a csinos, szőke, kissé érzéketlen és léha lányba, aki a nagyvilágot és a kalandokat jelenti számára. Atyai érzéseket táplál Juli iránt, akit "megvesz" a szüleitől, rendes ruhákba öltözteti, tanítja, mert nem akarja, hogy elkallódjon.

Jólesik neki a matematikaprofesszor törődése, és csábítja az ösztöndíj, a külföldi tanulási lehetőség, a karrier. Gyermekien szeretné apját (ha volna), akivel megosztaná érzéseit, kétségeit, akire felnézhetne, akire mindig számíthatna. Ezek a kapcsolatok mind más életbe vezetnék be - ha elindulna valamelyik úton -, de a fiú ide-oda csapong: nem tudja elkötelezni magát.

Marci és Elvira

Marci a cigány családnál

Korábbi filmtippek
Amelie csodálatos élete - Egy hóbortos angyal titkai
Aranyhere - Karriertörténet a férfipotenciáról
Korcs szerelmek

Ajánlat
Beszélgetés Kamondi Zoltánnal
A film hivatalos honlapja
Kísértések
Mozi-kereső

g. v.