Andie MacDowell drámai szerepekre vágyik

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Andie MacDowell, amikor 13 évi házasság után, 1999-ben elvált férjétől, Paul Qualley színésztől, lelkileg nagyon rosszul érezte magát, és rászokott a cigarettára. Bevallása szerint sokat dohányzott, de nagyközönség előtt soha nem gyújtott rá. Idővel leküzdte kialakult káros szenvedélyét, és mára teljesen felhagyott a dohányzással. Ehhez hozzájárult az a tény is, hogy új párt talált magának, aki mellett megtalálta a harmóniát és a boldogságot. A Négy esküvő és egy temetés sztárja 2001 novemberébén férjhez ment gyermekkori barátjához, Rhett Du Camp Hartzog atlantai ékszerészhez.

Andie MacDowell válása előtt főként könnyedebb szerepeket vállalt, drámai alkotásban nemigen láthattuk. A magánéletében bekövetkezett változások azonban a komolyabb szerepek felé terelték a középkorú színésznőt. Idén márciusban bemutatott Harrison's Flowers című filmjében már egy asszonyt játszik, aki férje keresésére indul a polgárháborús Jugoszláviába. Útja során szembesül az országban dúló erőszakkal, etnikai tisztogatásokkal, a harcok rémségeivel.

- Amikor elváltam, olyan voltam, mint egy őrült. Egyes pillanatokban a viselkedésem teljesen irracionálissá vált, és képtelen voltam gondolkodni. Így megértettem, személyes tapasztalataimból merítve, hogy mit érezhetett az az asszony. - mondta a filmmel kapcsolatban a színésznő. - A Harrison's Flowers forgatása alatt az a furcsa dolog történt velem, hogy boldognak éreztem magam. Akkor döbbentem rá, hogy az én problémáim valójában nem is olyan súlyosak.

Ajánlat
A Harrison's Flowers oldala
Andie MacDowellről az IMDb oldalán

Korábban
Andie MacDowell férjhez ment

Megnézné korábbi filmjeit?
Idétlen időkig
Négy esküvő és egy temetés