Szerdai tévéajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Lécre fel - Babák, hencegők és blöffök
Dán ismeretterjesztő filmsorozat

A négyrészes szórakoztató sorozat az Alpok hólepte lejtőinek világába kalauzol el bennünket. Hogyan érjünk le sikerrel a legmeredekebb lejtőkön, hogyan kerüljük el a túlzsúfolt sípályákat és még számos hasonló, gyakran felmerülő kérdésre kaphatunk választ. Thomas Urshkov dán síoktató/szakkönyvíró és filmrendező segítségével remek ötleteket, trükköket, műhelytitkokat tudhatnak meg a kezdő és haladó síelők, terepsízők, hódeszkázók, az olcsóbb vagy a drágább felszerelést használók egyaránt.

17.00, Spektrum

Sielők weblapja

Hannibál tanár úr
Magyar filmdráma

A tragikomédia főhőse egy jelentéktelen külsejű, apolitikus kisember: Nyúl Béla középiskolai tanár. Hannibál pun hadvezér halálának körülményeiről írott teljesen ártatlan tanulmánya miatt a politikai jobboldal, a fajvédő demagógia támadásának középpontjába kerül, amely végül is halálát okozza. Nyúl Béla a mélybe zuhan, miközben "egész Budapestet lázba hozta az új tánc, a rumba" - írja az Est. Kemény humorú film, képeinek ereje, sajátos hangulata van. Az örök emberi butaság leleplezése mellett a személyi kultusz törvénytelenségeinek lelepleződése adott különös aktualitást a Karlovy Varyban fesztiváldíjat kapott filmnek: a politikusok nemcsak 1924-ben nem bírták el az igazság kimondását. A filmet Fábri Zoltán rendezte, a főbb szerepekben Szabó Ernőt, Kiss Manyit, Bessenyei Ferencet, Somogyvári Rudolfot láthatjuk.

20.00, Duna Televízió

A filmről

A csók
Amerikai romantikus film

Gazdag orvosfeleségnek lenni és a New York-i felső tízezer gondtalan életét élni nem egy utolsó dolog. Ám gazdag és elhagyott nőnek lenni annál rosszabb, pláne ha a férj egy fiatalabb nő kedvéért lépett meg. A magány, a csalódás és a depresszió nem túlzottan édes koktélját szerencsére nem kell sokáig ízlelgetnie Judithnak, mert olyan váratlan esemény történik vele, amely kimozdítja a holtponttól. Az éjszakai lokál egy eldugott és sötét helyiségében elcsattan az a bizonyos csók, és Judith már egészen más színben látja a világot. Önbizalma a régi, ismét csábító nőnek érzi magát, akinek szexuális fantáziája szabadon szárnyal. Megismerkedik Pattel, a házban dolgozó liftkezelővel, és különös barátság alakul ki kettejük között, tele humorral, szeretettel és - talán - szerelemmel. A melegszívű férfi tele van keserűséggel, melyet lánya elvesztése és a magány okoz neki, de Judith mellett ismét megtalálja önmagát és a szerelmet. Főszerepben Holly Hunter és Danny DeVito.

21.00, Viasat3