Hétvégi tévéajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Muppeték meghódítják Manhattant
Amerikai családi vígjáték

A Muppet Show mókás, varázslatos és zenés utazásra invitál mindenkit nemre, korra, brekegésre és röfögésre való tekintet nélkül. Breki, Topi Maci, Miss Röfi és a társulat többi tagja sikeresen elvégezték a Színművészeti Főiskolát és most pályakezdő színészekként New Yorkba indulnak szerencsét próbálni.
A reményekkel teli Muppetek azt remélik, hogy a Broadway fényes színházai tárt karokkal várják majd őket, de sajnos tévednek - a producereket nehéz meggyőzni arról, hogy egy okoskodó békára, egy affektáló malacra, egy viccmesélő macira és a többi Muppet-figurára bárki is kíváncsi lenne.

Péntek, 13.30, tv2

A Muppet banda honlapja

Van, aki betegen szereti
Francia vígjáték

Antoine Blaise Octave gróf furcsa végrendeletet hagyott örököseire. Ebben a végrendeletben kiköti, hogy az örökösöknek rendezniük kell minden adósságot, és mivel az örökösök semmit sem tettek azért, hogy őt kigyógyítsák a halálos kórból, teljes vagyona azé a leszármazottjáé, akinél az orvos gyógyíthatatlan betegséget állapít meg. Főszerepben Louis De Funes.

Péntek, 14.00, Viasat3

New York, New York...
Amerikai zenés film

Amerika a japánok feletti győzelem napját ünneplik, hatalmas parádét rendeznek New York utcáin. Főhősünk Jimmy (Robert de Niro), szaxofonista, vad és kalandor természetű, minden lánnyal flörtöl. Jimmy barátjával a színes forgatagból egy bálterembe esik be, ahol találkozik álmai nőjével, Francine-nel (Liza Minnelli). Másnap, a szállodában újra találkoznak, Jimmy meghallgatásra megy éppen, Francine elkíséri.

Szombat, 22.05, Duna Televízió


Floyd Afrikában
Angol ismeretterjesztő filmsorozat

Floyd eddigi legnagyobb kalandozására indul. Négy afrikai országba utazik: a Dél-afrikai Köztársaságba, Zimbabwéba, Madagaszkárba és Zambiába. Mindenütt főz, a helyiek gyönyörűségére. Az egyes országok jellegzetes ételeit készíti el, majd megkóstoltatja a bámészkodó emberekkel. A helyszínek többnyire meghökkentők. Hol a Victoria-vízesés látható a háttérben, hol egy strucccsapat dúlja szét Floyd ételekkel megrakott asztalát. A kulináris élmény mellett a csodálatos tájak, az itt élő emberek és állatok látványa teszi emlékezetessé a sorozatot.

Szombat, 22.55, Spektrum

Ismeretlen ismerősök - Kováts Adél
Magyar portréfilm

Pletykaéhesek, rajongók vagy csak egyszerű kíváncsiskodók ezúttal valóban emberközelből ismerhetik meg magát a sztárt. A műsor arra vállalkozik, hogy közéleti személyiségeket saját környezetükben valóban mutasson meg, olyan arcukat ismertessen meg, melyeket eddig csak a legközelebbi barátaik és hozzátartozóik ismerhettek.
Kováts Adélt Magyarország legszebb színésznőjeként tartják számon. Hétköznapjaiban ingázik Budapest és Solymár között. Családanya, gyereket nevel, és esténként a pesti Broadway valamelyik színházában csillogtatja meg tehetségét.

Vasárnap, 17.55, m1

Két duci hölgy
Gyümölcs- és zöldségdiétán
Angol ismeretterjesztő filmsorozat

A sorozat azoknak szól, akik szeretnek főzni, de unják már a magazinok sótlan reformreceptjeit és a szupermarketek félkész termékeinek szűkös kínálatát. A cím - Két duci hölgy - talán nem utal egyértelműen a film fő mondanivalójára, vagyis a főzésre, de nem ok nélkül. A sorozat házigazdái, Jennifer Paterson és Clarissa Dickson Wright két "súlyos" egyéniség, ám mindkettőjen igen jókedvűek, akik foglalkozásukra nézve ugyan nem is szakácsok, de termetüket büszkén vállalva reklámozzák hazájuk, Anglia hagyományos konyháját. Nem egy mindennapos "konyha-stúdió"-fajta főzőcskézésről van ám szó, hiszen Jennifer és Clarissa Triumph Thunderbird típusú oldalkocsis motorjukon szelik át Angliát, így az egyes epizódok alkalmával módunk nyílik megismerkedni egy-egy tipikus helyszínnel, amelyek a műsor jellege folytán természetesen nem a legismertebb turistalátványosságok.

Vasárnap, 21.50, Spektrum

A két duci hölgyről