Bútorépítészet a Belloni galériában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Belloni belsőépítészeti kft. épített bútorai az adott tér egyedi lehetőségeire koncentrálnak. A csontszínre festett hálószobabútor egy nagy belmagasságú villába készült, így a viszonylag hangsúlyos párkányzat osztja a magasba futó falakat. A tágas térben a párkányt tartó oszlopok és a helyenként lépcsőzetesen előreugró bútorrészletek ritmikusan tagolják a teret. A nagy arányban alkalmazott tükörfelületek sokszorozzák a látványt, ami meghökkentő hatású. Az enteriőrben körbefutó épített bútor magába olvasztja azokat a Hifi berendezéseket, melyek amúgy a hálószoba intim miliőjének látványáról leválnának. A tapéta platina-arany csíkozására felel a világos bútoron végigfutó azonos tónusú sáv.

A Belloni belsőépítészeti kft. azóta nyílt új galériájában reprezentatív válogatás látható a cég munkáiból, melyekhez kortárs iparművészek tárgyai szolgálnak kiegészítőül. A Belloni galéria a jövőben is folyamatos kiállításokat tervez, melyek egységes koncepcióra épülnek. Különböző lakóterek modellálási lehetőségeire mutatnak alternatívákat: például - mint új műfaj - a lakópark belsőépítészeti koncepciójának kidolgozása, vagy kastélyok, kúriák, szállodák, exkluzív irodák berendezési variációinak bemutatása.

A Belloni belsőépítész kft. enteriőrjei gyakran az épület külső elemeinek a folytatásai. Ez különösen az épített változatoknál figyelhető meg. A barokk nagypolgári kúriák hullámzó homlokzata a belső terekben az egyenesek és a félkörívek dinamikus váltakozásával rokon. A geometrikus térelemek használata éppúgy jellegzetessége volt bizonyos korstílusoknak, mint ahogy egyszerű logikájuknál fogva a modern építészet is gyakorta alkalmazza őket. A Belloni-féle bútorrendszerek arányai, tagolásai az adott - klasszikus vagy modern - tereket nem átalakítják, hanem megteremtik az épület külső-belső harmóniáját.

Korábbi lakásbemutatók
Párizsi hangulat Pesten
Egzotikus varázslat otthon
Dél-francia hangulat Budapest környékén
Ahol a tárgyak életre kelnek
Életre keltett harmónia

Ajánlat
Design Salon 2002 kiállítás a Millenáris parkban

Nem hiányzik a könyvtárából?
Helytakarékos bútorok