A Charlotte Gray sztárja Cate Blanchett

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Cate Blanchett, a film főszereplője, valamint Michael Gambon és Rupert Penry-Jones színészek jelenlétükkel emelik az est fényét. A bemutató bevételei a Károly herceg neve által fémjelzett jótékonysági intézmény, a Prince's Trust javára megy majd, amely a hátrányos helyzetű gyerekeken hivatott segíteni. A Sebastian Faulks sikerkönyve alapján készült filmet pénteken mutatják be Nagy-Britannia-szerte. A történet a náci fennhatóság alatt álló Franciaországban játszódik a II. világháború alatt. Cate Blanchett egy skót nőt alakít, aki a francia felszabadítókat segíti harcukban, mert meg szeretné menteni kedvesét.
A II. világháború alatt a londoni székhelyű SOE különleges ügynököket irányító központ amatőr beépített ügynököket küldött az ellenség által megszállt területekre, köztük nagyon sok nőt is. A központot 1940-ben hozták létre, hogy a nácik által megszállt Európában kialakíthassák az ellenállási mozgalmat. 39 nőt küldtek bevetésre, akik közül tizenhárman soha nem tértek haza.

A 32 éves Cate Blanchett elmondta, ami legjobban megfogta a filmben, az Faulks stílusa volt. - Sebastian Faulks nagy érzékenységgel láttatta a nők lelkivilágát regényében. Egyetlen írónál sem tapasztaltam még ezt.
Blanchett és Gillian Armstrong ausztrál filmrendező másodszor egyesítették szakmai erejüket, hogy megalkothassák a romantikus háborús drámát. Első közös munkájuk a Ralph Fiennes társszereplésével készített Oscar és Lucinda volt.

A Charlotte Gray vegyes fogadtatásban részesült Amerika-szerte. A New York Times egyenesen "tragikus tévedésnek" nevezte a filmet. Cate Blanchettre először az Elizabethben nyújtott alakítása után figyelt fel Hollywood, ezért a szerepért Oscar-díjra is jelölték az ausztrál színésznőt. Cate jelenleg Londonban él forgatókönyvíró férjével, Andrew Uptonnal és két hónapos kisfiúkkal, Dashiell Johnnal.

Ajánlat
A Charlotte Gray honlapja
Cate Blanchett honlapja

Korábban
Cate Blanchettnek fia született