Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Szamárköhögés
magyar filmszatíra

1956 októbere. Az események miatt szünetel a tanítás, a két gyerek, Tomi és Annamari legnagyobb örömére. De az már kevesebb örömöt hoz a házba, hogy apa felpofozta a kollégáját a munkahelyén, hogy anya disszidálni szándékozik nem apával, hanem Ákossal, akiről eddig azt sem tudták, hogy a világon van, s hogy a nagyi nehezen szerzett kenyerében két golyó ütötte lyuk tátong. A főbb szerepekben Garas Dezső, Hernádi Judit, Tóth Marcell, Törőcsik Mari és Kárász Eszter.

21.30, m2

Patch Adams
amerikai vígjáték

A kórház csendes, steril, komor falai közé hirtelen egy hatalmas cipőjű bohóc ront be, óriási vörös orral és végiglépdel a folyosón. Az Oscar-díjas Robin Williams új filmje egy szenvedélyes, de elképesztő orvos igaz történetét meséli el, aki karrierjét teszi kockára, mert rendíthetetlenül hisz abban, hogy a nevetés gyógyít.

21.35, HBO

A film honlapja

Mediterrán fieszta - Spanyolország
angol ismeretterjesztő filmsorozat

A sorozatban a híres szakács a mediterrán világ egzotikus ízeit mutatja be. Ellátogat Görögországba, Törökországba, Egyiptomba, Tunéziába, valamint Spanyol- és Franciaországba is. Ismerteti a különböző tájegységek kulináris kultúráját, jellegzetes fűszereit és ételeit. Részt vesz a helybéliek ünnepségein, s találkozik hírességekkel is. De beszélget a hétköznapi emberekkel is, így megismerhetjük a mediterrán vidékek történelmét és művészeti emlékeit is.

12.55, Spektrum