Kontrasztban a környezettel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A két egymást metsző színes hasáb nem áll összhangban a tájjal: a fehér és a kék keresztelem fényes pontként emelkedik ki a homogén tenger-háttérből, a szürkésbarna hegygerincből.

Tengerparthoz méltó luxus

Mateo terve speciálisan mediterrán klímához készült, a parti és tengeri szelek átáramolnak a házon. Ugyanakkor a ház nem huzatos, nincs kitéve a szelek önhatalmú játékának. A házon belül egyedi mikroklíma uralkodik, a monszunok és szelek iránya és erőssége szerint automatika működteti az ajtók, ablakok és válaszfalak nyitását, illetve záródását.

Belső felépítés

A két építészeti egység lépcsők segítségével kapcsolódik össze. A belső tér harmonikus nyári lak hangulatot áraszt. A nap és a szél szabadon szárnyal a házban. A teret szerénységgel használja az építész: a dolgozórész, a második szint keskenyebbik részében található, mely alig nagyobb, mint egy lakótelepi szoba. Ennek ellenére jut hely az íróasztal, a könyvespolc, sőt amennyiben a tervező hiányolná, egy pihenődívány számára is. A hall szűkösségét a tenger hangja és látványa, a cikázó óceánjárók, jachtok és halászhajók hangulata oldja. A ház szinte összes ablaka a partszakaszra néz. A hálószobában a felkészületlen vendég elé táruló látvány olyan fenséges, hogy bizonyára nem aludni, csak gyönyörködni vágyik a látogató.

Korábbi lakásbemutatók

Életre keltett harmónia

Pasaréti villa a 30-as évek stílusában

Az üveg és króm bűvöletében

Várakban szerettem volna élni

A gangról nyíló varázslat