Korcs szerelmek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Három szálon futnak az események, három "korcs" szeretet-történet pereg le szemünk előtt.

Octavio és Susana
A csóró, de annál jószívűbb Octavio bátyjának feleségébe, Susanába szeret bele. Szeretné Susanát és gyermekét egy távoli városba menekíteni bátyjának gorombaságai elől, és ehhez Cofi, a selymesszőrű roitweilere segíti hozzá: kutyaviadalokon, fogadásokból nyert pénzből gyűjtögeti össze a szökéshez elegendő összeget.

Valerie és Daniel
A csodaszép, parfümreklám által népszerűvé vált modell, Valerie és a szépségért otthonát, gyermekeit feláldozó Daniel szerelme azt példázza: a külcsín bizony törékeny, és csak látszatboldogsághoz elég. Szerelemnek talán, de szeretetnek nem lehet alapja.

Szakáll és a lánya
Szakáll kukázásból és alkalmi bérgyilkolásból élő, kívül kérges, belül vajszívű öregember, fél tucat kóbor kutyának gazdája, aki fiatal korában hagyta ott családját, hogy gerillaként a szabadság eszméjéért harcoljon. A háború után börtönbe került, kislánya úgy tudja, meghalt. Szakáll mindennap leskelődik leánya után, és csak a film végére jut el odáig, hogy üzenetrögzítőn keresztül felfedje kilétét.

A szálak össszefutnak

Hőseink élete külön-külön is filmszalagra illő, de így, a három társadalmi réteget egymás mellé állítva, három eseményszálon futtatva bemutatni történetüket - nagyon eredeti és izgalmas ötletnek bizonyult. A három "pár" életét tulajdonképpen egyetlenegy sorsfordító, jelentőségteljes jelenet fogja össze, amelynek során mind a hat ember élete gyökeresen megváltozik: ez a jelenet pedig egy szerencsétlen baleset, amelyet négyszer, négy különböző szemszögből láthatunk. A három pár történetének szemszögéből és a film legelején, nulla háttértudással, "szűzen" nézzük végig a balesetet, amit majd háromféleképp "magyaráz" a rendező. Ezután mindőjüknek látjuk a baleset előtti és utáni életét, felfedve ezzel szerencsétlenségük, esendőségük, jó és rossz döntéseik következményét.

Érdekes és találó a film három társadalmi rétegének jellemzése. Intellektuálisan és az érzelmek mélységét tekintve mindenki előtt a kukás Szakáll a mérvadó. A "Szépek és gazdagok" címkét érdemlő, felső tízezret képviselő topmodellt és barátját mutatja a film mind szerelmükben, mind hitelességben a legesendőbbnek és legszegényebbnek.

Nagyon izgalmas és nagyon őszinte film, amely nemcsak látványos és érzelmes, hanem tartalmas is egyben.

Bemutató: február 7-én

Díjak:

Nagydíj - Kritikusok Hete
Cannes-i filmfesztivál, 2000
Közönségdíj, Legjobb Film Díja, Legjobb Színészek Díja
Chicagói nemzetközi filmfesztivál, 2000
Közönségdíj
Los Angeles-i nemzetközi filmfesztivál, 2000

Ajánlat

A film honlapja