Keddi tévéajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A keselyű három napja
Amerikai thriller


20.25, tv2

A filmről

Szerelemre hangolva

Chau és felesége új helyre költözik, ahol megismerkednek Li-Chunnal, aki ugyanazon a napon költözött oda férjével. Mivel házastársaik egész nap dolgoznak, Chan és Li-Chun egyre több időt tölt egymással. Hamarosan rá kell jönniük, hogy párjaik megcsalják őket egymással. A történet a hetvenes években játszódik Kínában, ahol két megcsalt ember boldogságkeresését kísérhetjük figyelemmel.

20.00, HBO

A film honlapja

Jerome D. Salinger

Rendhagyó ez a "portré", hiszen a kultuszkönyvvé vált Zabhegyező (1951) világhírű, de évtizedek óta visszavonultan élő írója ebben a filmben sem beszél, nem áll a kamerák elé (igaz, néhány filmkocka erejéig "élőben" is láthatjuk). Ennek ellenére Salinger olvasói bizonyára nem fognak csalódni: Salinger-idézetek, az ötvenes-hatvanas évek Amerikáját felidéző archív bejátszások, megszólaló családtagok, barátok, írók, volt iskolatársak segítenek végigkövetni az író pályáját. A film foglalkozik a "Zabhegyező-jelenséggel", a regény irodalmon túli hatásával is, melynek talán legszélsőségesebb példája a filmben is bemutatott Mark Chapman-eset, hiszen John Lennon gyilkosa teljesen azonosulni vélt a regény főhősével, Holden Caulfielddel. De ez már nem irodalomtörténet...

00.00, Spektrum

A Spektrum honlapja

Az európai művészet nagy korszakai: A romantika

Az ötödik rész a XVIII. század végétől a XIX. század közepéig követi nyomon a klasszicista stílust felváltó romantikus művészet kibontakozását és virágkorát. Ebben az epizódban Géricault, Delacroix, Goya, Constable, Turner, Caspar David Friedrich műveivel találkozhatunk.

A Spektrum honlapja