Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tüzelj vissza!
amerikai vígjáték

New York illemhelyein rejtélyes tűzesetek történnek. Marc Marshall tűzoltóparancsnok, valamint a tisztán nőkből álló tűzoltóbrigád valamilyen csúnya trükkre gyanakszik. Mivel az egész város - hogy is mondjuk finoman - nőuralom alatt sínylődik, a férfiak nagy nehezen kiharcolják a polgármesternél, hogy egy-egy férfi is tűzoltó lehessen, hátha ezzel sikerül megakadályozni a további gyújtogatásokat. Jeremy Jackson a szerencsétlen "szerencsés", aki az első tűzoltófiú lehet a sok-sok tűzoltónő között.

22.45, m1


Keresd a nőt!
amerikai vígjáték

Ted Stroehmannról ordít, hogy vesztes típus. Olyan fickó ő, akinek állandó nyavalygása őrületbe kergetne bármely pszichiátert. Ez a fiú annyira, de annyira szerencsétlen, hogy a szalagavatója éjszakáján pont a legféltettebb testrészét csípte be a cipzár.
Lehet, hogy ez a boldogtalan fickó szerencsétlen az életben, de legalább egyszer szerencséje volt a szerelemben. Tizenhét éves korában találkozott az álomlánnyal, Mary Jensonnal, aki megkérte, legyen a táncpartnere Rhode Island-i szalagavatójukon. Mary Jenson csodálatos teremtésnek bizonyult, egészen addig, míg Ted cipzárba csípődött férfiassága hirtelen véget nem vetett a románcnak. Az érettségi után Mary Floridába költözött a családjával, és Ted azóta nem találkozott vele.
Mary emléke mégsem hagyja nyugton Tedet. Bár több mint tíz éve, a balul sikerült szalagavató óta nem látta, szíve mégis heves dobogásba kezd, valahányszor a lányra gondol. Ted még mindig megőrül Maryért, és furdalja a kíváncsiság, vajon mi lehet vele. Végül legjobb barátja, Dom unszolására felfogadja Pat Healy magánnyomozót, hogy derítse fel, mit csinál Mary Floridában.
Főszerepben Ben Stiller, Cameron Diaz, Matt Dillon.

A film honlapja

Egy másik oldal a filmről

20.00, HBO


Társad: a macskád
angol ismeretterjesztő film

Mi a teendő, ha az ember egy állati társra vágyik? Például egy macskára. Először is ki kell őt választania, hacsak nem a sors sodorja az útjába. Ha még kölyök, fel kell nevelnie - ugyanez vonatkozik a már felcseperedett nőstény leendő kicsinyeire is. Etetnie kell és nem mindegy, hogy mivel. Tisztán kell tartania mind őt, mind környezetét. Ápolnia kell, és megfelelő ellátásban kell részesítenie, ha megbetegszik. És ami a legfontosabb: jó kapcsolatot kell vele kialakítania, hogy kedvence valóban boldog legyen, megtalálja helyét a családban, megtanulja, hogy mit szabad és mit nem, és hogy mindig barátok maradhassanak. Ebben nyújt segítséget a világhírű állatorvos, David Taylor.

00.05, Spektrum TV

Kapcsolódó Fórum-topic: Macskák, mancsok