Asterix újra a mozivásznon

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az Asterix történetek második epizódját, a Gérard Depardieu főszereplésével készült Kleopátra-küldetést január 30-án 900 francia filmszínházban mutatták be. A francia filmművészet második legmagasabb költségvetésű filmje összesen 45 millió dollárba került.

Gérard Depardieu alakítja a testes Obelixet, Christian Clavier pedig barátját, Asterixet. Az elbűvölő Kleopátra szerepét Monica Bellucci játssza. A film francia premierjét nagyszabású reklámkampány előzte meg, többek között a gyorséttermekbe betérő gyermekeket és felnőtteket próbálják fellelkesíteni a film megtekintésére. Az 1999-ben készült első epizód, az Asterix és Obelix (Astérix et Obélix contre César) 100 millió dollár bevételt eredményezett alkotóinak.

A francia filmeseket elégedettséggel tölti el, hogy az utóbbi években néhány filmjük felvette a versenyt a hollywoodi szuperprodukcióval. Az Amélie és a Farkasok szövetsége az Egyesült Államokban is nagy sikert aratott, ahol köztudottan fanyalogva fogadják a számukra idegen nyelven készült filmeket. A második Asterix-film forgalmazási jogát már a forgatás ideje alatt megvásárolta a Miramax. Néhány filmszakember azonban attól fél, hogy az Amerikát majmoló francia filmek hatására lassan elsikkad a sajátos jegyeket viselő francia filmművészet.

Asterix oldala
A Kleopátra-küldetésről is olvashat rajta