Életre keltett harmónia

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Vidéki kúria klasszicista stílusban

Maga a ház egy kétholdas birtokon elterülő klasszicista, vidéki kúria, melynek különleges hangulatát az apró részletek mellett egy nagyméretű halastó is adja. Az épület két fő részből, a lakó- és a vendégszárnyból áll. A lakószárny elosztása hagyományos hármas tagolású: kisszalon, nappali és a háló.

A berendezés szigorúan angol stílusú, melyhez olyan kiegészítőket kellett használnia, amelyek segítségével könnyeddé és egységessé alakította az enteriőrt. Figyelemre méltóak a fa és üveg kombinálásával készült klasszicista ajtók, melyek biztostják a terek átláthatóságát, a természetes fény szabad áramlását. A finom pasztell árnyalatok és törtfehér stukkók lágyságot visznek a mahagóni bútorok mély színvilágába. Habár a kontraszt erős, a színben jól megválasztott kiegészítők (bronz, arany, bordó) könnyedén oldják azt.

A brüsszeli falikárpitok remekül illenek a tabrizói halas motívumú selyemperzsa szőnyegekhez, ezen szövetek szépségükkel, melegségükkel töltik be a teret, a szemlélőt saját, különös világukba csalogatva. A vendégszárnyba érve könnyedebb stílus fogad, amely melegebb színvilágot képvisel. A fürdőszoba tervezésénél, csakúgy mint a konyhánál, a tiszta és egyszerű vonalakra helyezte a hangsúlyt.

Korábbi lakásbemutatóink

Az üveg és a króm bűvöletében

Egzotikus varázslat otthon

Délfrancia hangulat Budapest környékén

A gangról nyíló varázslat

Villa a város felett