Hétvégi tévéajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

1492 - A Paradicsom meghódítása
Angol-amerikai-francia-spanyol kalandfilm

1492 augusztusának egy hajnalán legénységével, háromárbocos vitorlásával és két kísérőhajójával útnak indult Spanyolországból egy tengerész, hogy bizonyítsa a világnak elméletét. Úgy gondolta ugyanis, hogy létezik egy új, az addig jártnál jóval rövidebb és biztonságosabb tengeri útvonal a kincseket rejtő Napkelet felé.
A hetekig tartó kalandos út során azonban nem jutott el eredeti céljához, hanem egy addig ismeretlennek számító vidékre sodródott, ahol paradicsomi állapotok fogadták. A viharos életű tengerészt Kolombusz Kristófnak hívták, a Paradicsom pedig nem volt más, mint Amerika!

22.45, szombat (január 12.), m1

A filmről

Az elit alakulat
Amerikai-angol filmsorozat

22.00, szombat (január 12.), HBO

A film honlapja

Szerelmes Shakespeare
Amerikai filmdráma



20.00, vasárnap (január 13.), HBO

A film honlapja

Manhattan
Amerikai romantikus vígjáték

A Manhattan című, keserédes romantikus komédia felmutatja mindazokat az értékeket, amelyeket Woody Allentől megszoktak a nézők. A Gershwin-muzsikával aláfestett, fekete-fehérben forgatott filmben nagyszerűen érvényesült Allen és Diane Keaton párosa.
Isaac Davis, a sikeres vígjátékíró otthagyja televíziós állását, csak azért, hogy minden idejét a regényírásnak szentelhesse. Ám írás helyett inkább megpróbál magyarázatot találni elhibázott életére, és a nőkkel való szerencsétlen kapcsolatára.

20.00, vasárnap (január 13.), DUNA Televízió

A filmről