Színezzük át az életünk!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Pirosban pompázó tárgyak

Ami kell hozzá: kedvenc bútordarabjaink, régi lepedő vagy műanyag terítő, csiszolópapír, piros spray festék.

Elkészítési útmutató:

1. Válasszunk ki néhány kedvelt bútordarabot (asztalt, széket) és apró csecsebecséket. Ebben az esetben egységes látványvilágot fogunk teremteni, azáltal, hogy a tárgyakat pirosra festjük.

2. Készítsük elő a terepet a festéshez, nyissunk ablakot, hogy könnyebben száradjon a festék, ha tehetjük garázsban vagy kertben dolgozzunk. A közelben lévő tárgyakat takarjuk le, hogy a festékpermettől megóvjuk.

3. Finoman dörzsöljük át smirglivel a tárgyakat, ez megkönnyíti a festék tapadását. Távolítsuk el a ledörzsölt réteget nedves papírtörölközővel.

4. Attól függően, hogy milyen tárgyakat választott ki, a tárgyak bizonyos részeit le kell takarni, hogy ne legyen piros.

5. Piros festékszóróval fessük be a tárgyakat, kövessük a flakonon található festési és száradási tanácsokat.

6. Helyezzük a tárgyakat egymás közelségébe, hogy még hangsúlyosabban érvényesüljön pirosságuk.

Konyhai dekoráció

Művészi konyhai dekorációt készíthetünk néhány perc munkával. A nyers fakeretet lefestjük a konyha többi faanyagának színére, majd az üveglap mögé kartonlapra egy a függöny vagy az étkező székének anyagából vágott négyzetet ragasztunk, esetleg paszpartuval is keretezzük. Az elkészült folt-kép csak a mi konyhánkat díszítheti!

Kiemelt részletek

Ez a kissé japános hangulatot árasztó hálószoba nem azért került figyelmünk fókuszába, mert ez az egzotikus miliő még ismeretlen előttünk, hanem azért mert ez a kép kiválóan példázza, milyen módon emelhetjük ki a fal előtt álló tárgyakat.
Az ívelt állólámpa rizspapír búrája fehér fal előtt egyáltalán nem érvényesülne, de a vörös háttér előtt egyenesen ráirányul a figyelem. Az ugyancsak vörös ágyterítő pedig keretbe foglalja az egész kompozíciót.


Ajánlat

Kreatív Hobby honlap

Az alábbi oldalon olvashatnak arról, hogyan készíthetünk sajátkezűleg baldachint ágyunknak, illetve miként odjuk meg, hogy a párna mindig illatos legyen.