Az üveg és a króm bűvöletében

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

- Mióta laktok itt?
Zsuzsa: - Soha nem is laktam máshol, itt nőttem fel, ide kötődik a gyerekkorom. Amikor Gabi ideköltözött, a szüleim másik lakást kerestek maguknak, mi pedig itt maradtunk

- Hogyan nyerte el a lakás mai arculatát?
Zsuzsa: - Két évvel ezelőtt újítottuk fel. Előtte hagyományos, polgári lakás volt, középen ablak nélküli hallal, amiből szobák sokasága nyílt. Mindenképpen egylégterű kialakítást szerettünk volna, ahol együtt van a nappali, a konyha és az étkező. Csak a dolgozó- és a hálószoba különül el.

- A konyhában és a háló leválasztásánál is üvegtéglát alkalmaztatok. A konyhabútor átgondoltan funkcionális, ami a szép szín- és anyagválasztásnak köszönhetően nem látható, viszont szabad utat hagy a földig futó ablakon bejövő fénynek. Honnan jöttek az ötletek?
Gábor: - Szinte mindent mi találtunk ki, nem volt belsőépítész. Az üvegtégla mindig is nagyon tetszett. A konyha eredetileg cselédszoba volt, a függőfolyosóra nyíló ajtóval, ami feleslegessé vált. Ezt kivettük, és üvegtégla került a helyére. A konyhabútort is darabonként válogattuk össze. Az ajtókat az Ikeában vettük, a fogantyúkat az apukám készítette, a munkalapot pedig a Michelfeitben vásárolt étkező bükk árnyalatához választottuk. A hálószobát sem akartuk teljesen lesötétíteni, ezért a félkörívű, gipszkarton válaszfalba is üvegtégla került.
Zsuzsa: - Egyébként is üveg- és krómmániások vagyunk. Ez a két anyag tükrözi leginkább az ízlésünket. A konyha kialakítása azért is jó, mert nem szeparálódom el főzés közben sem, amihez így nagyobb kedvem van, mert nem maradok ki semmiből.

- Nemcsak a tervezés, de a kivitelezés is professzionális. Könnyen találtatok jó szakembereket?
Zsuzsa: - Szerencsénk volt, fiatal gárdát fogtunk ki, akik bár sohasem csináltak előtte ehhez hasonló komplett felújítást, mégis lelkesek voltak, és örültek az ötleteinknek.

- A nappali krómlábú, kék ülőgarnitúrája az étkező diszkrét harmóniáját viszi tovább, vagány, fiatalos formákkal. A hálószoba terrakotta színvilága viszont merészebb.
Zsuzsa: - Erotikusnak találom ezt a narancsvöröses színt, ráadásul kiemeli a háló kovácsoltvas bútorait...

-...amelyeknek különlegesen míves formaviláguk van. Ki tervezte?
Zsuzsa: Én, bár van, amit ma már másként alakítanék. Az apróbb részletek és szinte valamennyi festmény - a nagyszobai kivételével - az apukám keze munkáját dicsérik

- A lakás bármely pontján az az érzésem, itt minden a helyén van. Nincs mit elvenni vagy hozzátenni a lakásotokhoz. Ti is így érzitek?
Gábor: - A legnagyobb gond, hogy Marcinak, a másfél éves kisfiunknak nincs gyerekszobája. Ő most velünk lakik a hálószobában, de ez nem megoldás. Ezért el szeretnénk költözni, éppen házat keresünk. Ezt pedig, reméljük, olyasvalaki veszi meg, aki értékeli majd az ötleteinket és a lakásba fektetett munkát.

Korábbi lakásbemutatóink:

Várakban szerettem volna élni

Parasztház a belvárosban

Egzotikus varázslat itthon

Délfrancia hangulat Budapest környékén