Újdonságok a lakásban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Barkácsoljunk falfülkét!

A lakás bármely helyiségében akadhatnak üres falfelületek, melyek elé bútort a túlzsúfoltság miatt nem tudnánk elképzelni, ilyenkor csak valamilyen egyedi megoldás jöhet számításba.

Nem rendelkezünk festményekkel, a posztereket ki nem állhatjuk, csak valamilyen egyedi megoldás jöhet számításba. A képen látható ál falfülkék benne a nekünk tetsző tárgyakkal kiválóan alkalmasak erre a feladatra. Az itt látható polcok azért tűnnek úgy, mintha a falba simulnának, mert széles képkerettel lett a kontúrjuk hangsúlyozva.

Hely a tető alatt

A tetőtérben kialakított lakások, átgondolt tervezéssel, jó helykihasználásúvá tehetők, ha ötletesen nyúlunk a térhez.

Minden négyzetcentiméter helyet kihasználhatunk ezzel a polcrendszer-megoldással. Az itt bemutatott könyvespolc a tető hajlásszögéhez igazodik, de remek szolgálatot tehet a lépcső alatti terek kitöltésében is.


A villanykapcsolók is tudnak hangulatot teremteni

Nem hiszi? Pedig mindössze egy fa aljzatra, pár vidám színű festékre, na meg csemetéje segítőkész kezeire lesz szüksége, hogy a villanykapcsoló a gyerekszoba ékességévé váljon, ráadásul kis tulajdonosa kézlenyomatával.

Az akrilfesték a legmegfelelőbb erre a célra, de ha esetleg van maradék színes falfestékünk, az is nagyszerű.

Először is csavarozza le a régi aljzatot, és cserélje lehetőleg kezeletlen fából készültre. Ha nem világos színű a fal, némi alapozásra is szükség lesz. Kartonpapírból vagy vékony falemezből vágjon ki akkora téglalapot, mint az aljzat, és illessze köré (szögelje oda). Mindenesetre jobban jár, ha egyszerűen a színek ügyes kezelésével hozza összhangba ezt a felületet a fallal.

Kenjen be egy papírlapot vastagon, egyenletesen festékkel. Erre tenyereljen a gyerek, ne közvetlenül vigyük fel a festéket a kezére. Mielőtt "kézjegyét a falon hagyná", itassa le a felesleges festéket egy tiszta papírlapra tenyereltetve.

Most jöhet a játék legizgalmasabb része. Vigyázzon, hogy a gyerek tartsa széttárva az ujjait. Valószínűleg az ön odafigyelésére is szükség lesz, hogy pár másodpercig mozdulatlanul a falhoz nyomja a kezét. Ha elég lenyomat van már a kapcsolón és körülötte, a köztes területeket fessük ki valamilyen kontrasztos színnel, és díszítsük további ujjlenyomatokkal.

Ajánlat:

Hogyan készítsünk üvegmatrica-festést?

Kreatív Hobby honlap


A következő oldalakon olvashatnak arról,

hogyan készítsünk papírmaséból lámpát, sógyurmából képkeretet, de adunk festési tippeket is lakásfelújítóknak,
továbbá a baldachin, az illatpárna és almakoszorú készítéséről, lámpák felújításáról, és megtudhatják azt is,
hogy hogyan készítsenek szappant vagy újítsák meg a fürdőszobai csempét