Díszítsük lakásunkat karácsonyi hangulatúra!

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Gyöngyangyalka

szükséges

Elkészítési útmutató:

1. Keressük meg a drót közepét! Hajtogassuk L-alakúra a drótot, a középponttól kiindulva.

2. Fűzzünk 7 db (8 mm-es) gyöngyöt a drótra.


4. Járjunk el hasonlóan a következő sorok esetén, egészen addig, amíg csak egy gyöngy marad.

6. Mindkét oldalról fűzzük fel a 16 mm-es gyöngyöt.

7. A drót hosszabbik feléről fűzzünk fel 8 db 3x6 mm-es gyönyöt. A drót másik feléből formázzunk akasztóhurkot. A drót mindkét felét tekerjük körbe közvetlenül a glória alatt.

8. Vágjuk le a felesleges drótot, igazítsuk meg a szárnyakat és gyönyörködjünk.

Asztaldísz befőttesüvegekből

A karácsonyi ajándékvásárlás kellős közepén már gyakran nem futja a pénztárcánkból a lakásdíszekre is. Költségkímélő ötlet ez a befőttesüvegeket hasznosító karácsonyi asztaldísz.

Hozzávalók: 15 egyforma befőttes üveg fedéllel, ragasztó, karácsonyi szalag, kis karácsonyi égők, fogó, fólia, arany/ezüst festék (opcionális).

Elkészítési útmutató:

1. Először a befőttes üvegeket fa alakban össze kell ragasztani. Minden sor száradását meg kell várni. Amikor a ragasztó már száraz, akkor kerülhet az 5 üveges sor fölé a négyes, majd a hármas és így tovább.

3. Helyezzünk égőket a fedeleken keresztül és csavarozzuk a tetőket az üvegekhez. (lásd az 1.képen)

4. Ízlés szerint díszítsük karácsonyi szalaggal.

5. Amennyiben asztaldíszünk hátsó része egy fallal érintkezik, akkor nincs is más tennivalónk, azonban amennyiben az ablaktáblák közé szeretnénk helyezni a díszt, vágjunk ki kartonból a dísszel megegyező méretű darabot és fessük arany színűre. Szalaggal erősíthetjük a kartont a díszhez.

Karácsonyi koszorú gömbdíszekből

Hozzávalók: gömbdísz, kör alakú drót, karácsonyi szalag, ragasztó, vékony drót, karácsonyi növény (opcionális).

Tekerjünk körbe egy szalagot a drótforma körül, hagyjuk hosszabban a végeket keresztben lógva.

Erősítsünk rá masnit, vagy karácsonyi növénydíszt vékony dróttal vagy ragasztóval, végül ragasszuk a gömbdíszeket a drótformára.

Drótangyalkák

Kis angyalkák, amelyek díszíthetik a fánkat, az ünnepi asztalt vagy az ajándékokat. Percek alatt elkészíthető drótból és gyöngyökből.

Hozzávalók: 3-6 mm réz vagy acéldrót, fa- vagy egyéb gyöngy a fejéhez ( készíthetjük só-liszt gyurmából is), apró gyöngyök a glóriához, 10-20 cm átmérőjű hengeres tárgy.

Elkészítési útmutató:

1. Tekerjünk körbe egy hengert 15-20-szor a dróttal úgy, hogy az elején hagyjunk lógva kb. 20 cm-t. Próbáljuk ne keresztezni egymáson a köröket.

2. Vágjuk el a drótot, megint hagyva 20 centiméternyit lógni a végén. Húzzuk le a drótot a hengerről, és a lelógó végekkel tekerjük körbe a köteget (ugyanazon a ponton), hogy rögzítsük.

3. Válasszunk külön 3-6 drótot a körből, és hajlítsuk el és fel a többitől. A rögzítéshez közelítve nyomjuk össze, rögzítsük a lelógó végekkel körbetekervén. Ez lesz az angyalka szárnya. A nagy kört pedig az alján nyomjuk be egy kicsit.

4. Hajlítsunk még egy kört egyenesen felfelé, és dugjuk át a fejének való gyöngyön. Fűzzünk fel elegendő kis gyöngyöt erre a drótra, majd formáljunk kört - glóriát - belőle, és bújtassuk vissza a "fejgyöngybe". Csavarjuk össze az első dróttal, majd a nyakát is tekerjük körbe vele egyszer-kétszer, és vágjuk le az esetleges maradékokat.

5. Igazgassuk meg az alján, a szárnyánál szedjük szét, és lazítsuk el a huzalokat.

A következő oldalakon olvashatnak arról,