Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Látogatás
(színes magyar játékfilm)

Két idős hölgy, Rózsi és Sári gyermekkori barátsága hosszú évtizedek után újraéled. Amikor találkoznak, egy csésze kávé mellett sok mindenről szó esik. A Látogatás egy ilyen közös kávézás történetét meséli el. A mindig derűs Rózsi és az örök borúlátó Sári sajátos bájjal és humorral átszőtt dialógusai megható véget érnek egy harmadik szereplő megjelenésével.

21.30, csütörtök (december 20.), DUNA Televízió

Anna és a király
(amerikai romantikus dráma)

A lehető legszokatlanabb nő volt Anna Leonowens a lehető legkonvencionálisabb korként ismert viktoriánus Angliában. Anna Leonowens tanítónő (Jodie Foster) olyat tett, amit egyetlen angol úrikisasszony nem tett volna akkoriban: egyedül kelt útra fiával egy távoli kontinens felé, Sziámba. Rendkívül bátor és csodálatra méltó lépés volt, ahogy férfitámasz nélkül nekivágott a világnak, hogy új életet kezdjen fiával.

23.40, csütörtök (december 20.), HBO

Kínai negyed
(amerikai krimi)

Los Angeles, 1937. J. J. Gittes magánnyomozót (Jack Nicholson) felkeresi egy nő és megkéri, kutasson a férje után, mert úgy érzi, megcsalja őt valakivel. Gittes könnyen felderíti az ügyet, és a párocska másnapra a pletykarovatba kerül. Ekkor derül ki, hogy a megbízás nem a feleségtől származott. Gittes egyre inkább belekeveredik az ügybe, a férjet ráadásul hamarosan holtan találják. A nyomozás folytatódik. A szálak magasra vezetnek. Evelyn, az immár özvegy feleség nemcsak a magas jutalom ígéretével, de kegyeivel sem fukarkodik

23.50, csütörtök (december 20.), TV2