Praktikus ötletek karácsonyi hangulatban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Karácsonyi kéztörlő

A lakásdekoráció nem feltétlenül időigényes, költséges és stresszes. A vendégeknek készített kéztörlő apróság ugyan, de az ünnepi hangulat épp ezekben a dolgokban rejlik. A csipkével, szalagokkal és anyagmaradékokkal díszített törölközők nagyon látványos kellékek.

A legtöbb kéztörlő szélét szegély díszíti, mely segít abban, hogy egyenesen a vonal mellett haladva a mi díszítésünk is tökéletes legyen. Egyszerűen varrjuk fel a csipkét, szalagot, vagy a kiválasztott anyagdarabot, és kápráztassuk el vendégeinket a fürdőszobába csempészett ünnepi hangulattal.

Mézes magvak ajándékba

Ajándékozzunk mézet, amibe finom magvakat teszünk. Nagyon látványos, ha több a mag, mint a méz.
Használhatunk diót, mandulát, mogyorót, napraforgó magot, kesudiót. A formák mellett a színekkel is lehet játszani: hámozzuk meg a mandula egy részét, vegyünk vérmogyorót, melynek bordós színű a héja. Kiürult befőttesüveget használjunk, gondosan mossuk le meleg vízzel a rajta lévő vignettát. Egy üvegbe négy-öt rétegben lehet rakni a csemegét.

Vegyünk karácsonyi mintás anyagot. Az anyagból vágjunk ki kör alakú formákat, és egy arany szalaggal kössük az üveg tetejére. A szalagot hagyjuk hosszúra, így egy kis üdvözlő kártyát is készíthetünk. Az üvegre ragasszunk kis címkét, mely elárulja az üvegcse tartalmát.

Guruló fenyő

Kicsi lakásokban nagy gondot okozhat karácsonykor, hogy hova állítsuk a fenyőt. Az egyik könyvespolc előtt ideális helye lenne, de az ünnep másnapján jönnek a rokonok, ki kell húzni az étkezőasztalt a faltól és máris borul minden. Egy elmés megoldással mobillá tehető az egyébként stabilan álló karácsonyfa.

Vegyünk egy festhető faládát, szereljünk rá négy görgőt. Állítsuk bele a fenyőt úgy, hogy előzőleg már a talpba állítottuk. Ezután a ládát töltsük fel kaviccsal, hogy biztosan megálljon benne a fa, a kavics tetejét rakjuk tele egy sor almával és máris gurulhat az éppen megfelelő helyre az idei karácsony "legmenőbb" fája.

Zseb Top

Kerti party tippünk a háziasszonyokat kíméli meg a vacsoratálalás előtti kapkodástól. A kerti asztalt boríthatjuk egyszínű abrosszal melyre átlátszó műanyagból varrhatunk zsebeket a színes, mintás szalvéták és evőeszközök számára.

Ezek a zsebek nem csak dekorációként szolgálnak, hanem lehetővé teszik, hogy az asztalra tett lefordított tányérokkal együtt, az evőeszközök is már jóval a vacsora tálalása előtt a helyükre kerüljenek anélkül, hogy bármilyen "égi áldás" hullana rájuk.

Karácsonyi dekoráció

Ablakdíszként vagy asztaldíszként is hangulatos dekoráció lehet egy egyszerű fenyőtoboz apró cserépbe állítva.

A toboz levélkéit kartonpapírból kivágott, óarannyal lefújt csillagokkal díszíthetjük, melyeket egy csepp ragasztóval rögzítünk. Végül szélesebb arany kockás szalaggal kössük át a cserép tetejét.

A következő oldalakon olvashatnak arról,