Hétfői tévé ajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Árvák hercege
(színes feliratos amerikai filmdráma)

A második világháború előestéjén játszódik a John Irving lebilincselő regényéből készült film, amely a felnőtté válás, a szerelem és a család, az ármány és a becsület megindító története. Homer Wells (Tobey Maguire) a Maine állambeli St. Cloud kisváros árvaházában nő fel. Az intézet igazgatója Dr. Larch (Michael Caine) megkedveli a fiút és szinte fiává fogadja. Jó képességei miatt segédnek fogadja maga mellé. Homer ügyes, de képzettség nélküli sebésszé válik. A falakon túli élet után áhítozik, de a doktor túlságosan ragaszkodik hozzá. Wally (Paul Rudd) és Candy (Charlize Theron) a doktor segítségét kérik, aki illegális, de biztonságos abortuszokat végez a környékbeliek cinkosságával. Homer velük távozik és Wallyék almáskertjében dolgozik tovább. Wallyt behívják katonának, Homer és Candy egyre közelebb kerül egymáshoz.

20:00, Hétfő HBO

A film honlapja

Micsoda buli
(Színes amerikai zenés film)

Scott Heyward (Elvis Presley), a fiatal milliomos-csemete felkerekedik, hogy kiderítse, mire jut, ha álruhába bújik. Személyiséget és ruhát cserél Tom Wilsonnal, aki pénztelen vízisí-oktató Miamiban. A szállodában Wilson az elnöki lakosztályba, Heyward pedig a személyzeti szárny szobájába költözik. Az első tanítványa a csinos Dianne, aki azért jött Miamiba, hogy gazdag férjet fogjon. Már ki is szemelte az áldozatát: a motorcsónakverseny győztesét, a playboy Jamisont, a helybéli társaság kedvencét. Heyward, akinek nagyon tetszik a lány, elhatározza, hogy nem adja alább: megnyeri a versenyt és a lányt egyaránt.

20:00, Hétfő DUNA Televízió

A filmről a movies2go.neten

Ghost
(színes amerikai romantikus kalandfilm)

Sam (Patrick Swayze) és Molly (Demi Moore) nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek és a házasságot tervezik, mikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfi még a Földön marad és próbál Mollynak segíteni. Lassan kiderül, hogy a véletlen nem is véletlen, Willy Lopez barátja, Carl Bruner bérelte fel, s gyilkoltatta meg. Carknak zűrös ügyei voltak a bankban és a fekete tranzakciók lebonyolításához mindenképpen szüksége lett volna Sam új kódjára. Sam egy spiritiszta, Oda (Whoopi Goldberg) segítségével próbálja Mollyt értesíteni a veszélyről. Mollynak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni ezt az egészet.

21:30, Hétfő TV2