Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Louis Armstrong
(színes francia dokumentumfilm)

Louis Daniel Armstrong Louisiana állam New Orleans nevű városának Storyville
negyedében, 1901 augusztus 4-én jött a világra. Ki tudja miért, neki mindig azt mondták, hogy 1900 július 4-én született, így hát ő maga és a világ is ezen a napon ünnepelte születésnapját. A valódi dátum csak az 1971 július 6-án bekövetkezett halála után derült ki a keresztleveléből. Épp százéves lenn hát ez a kivételes ember, ez a zseniális tehetség... Bolondult a muzsikáért már kölyökkorában is. Később egymaga betöltött egy egész fejezetet a jazz történetében. A film archív felvételeivel végigkíséri Armstrongot gyermekkorától egészen idős koráig. Bepillanthatunk a kulisszák mögé, elkísérhetjük európai turnéjára, archív bejátszásokban hallhatjuk játszani és magáról vallani. Barátai, kollégái, feleségei - de legfőképpen a régi felvételei révén megismerhetjük a jazz- történelem talán legnagyobb improvizatőrének titkát. Harminc évvel a halála után még ma is ő a jazz-zenészek imádott "Papája".

20:00, Csütörtök DUNA Televízió

Esti Showder

Az Esti Showder Fábry Sándorral újra jelentkezik az RTL Klub csatornáján. A népszerű show-műsor megszépült díszlettel, sok-sok újdonsággal, igazi sztárvendégekkel várja a nézőket. És persze ott lesz a színpadon a showman, Fábry Sándor is, aki változatlan formában löki a showdert.

20:25, Csütörtök RTL Klub

Felebarátod asszonya
(színes amerikai romantikus vígjáték)

Peches stoppos a szerelem országútján. Theodorus (Hill Harper) már kisgyerekként is élénken érdeklődött a nők iránt. Elkövetett néhány hibát és azóta is ugyanarra a sorsra jut. Mi lehet a baj? Theo mindig mások nőjébe lett szerelmes. A lányok, ha viszonozták is, inkább önbizalmuk megerősítéseként használták ki Theo heves közeledését. Felnőtt férfiként Theo visszapörgeti kalandos életét és megpróbálja megérteni, hogy miért érdemelte ki szerencsétlen szerelmi életét. Gyönyörű lányok jönnek-mennek körülötte. Meglehet, egyetlen hibája az, hogy mindig ugyanazt a rossz kérdést teszi fel magának...

21:40, Csütörtök HBO