Mai tévé ajánló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Talpra, Győző!
(színes magyar játékfilm)

Győző (Helyey László) 38 éves biztosítási ügynök. Egy játszótéren megismerkedik a 40 éves Vajda Gáborral (Vajda László), akit elhagyott a felesége, operaénekesi pályája pedig kisiklott. Beszélgetésük során felidéződik a gyermekkoruk, az ötvenes évek, amikor még mindketten győzők akartak lenni. A felnőtt Győző felnőtt méreteivel visszakerül a gyerekkorba, ahol apja Vajda Gábor alakjában jelenik meg. Győzőt spenóttal etetik, anyja - Gábor hűtlen neje alakjában - az állatkertbe cipeli. Egy panellakásban laknak,az apa börtönbe kerül, az anya viszont felívelő karrierrel büszkélkedő pártkáder lesz. 1956-ban a lövöldözések alatt a gyerek Győző az ágyneműtartóba bújtatja mamáját.

20:00, Csütörtök DUNA Televízió

Citromfej
(színes magyar filmszatíra)

A színész Bodó Viktor rendezte filmben Tibor egy szép napon arra ébred citromfeje van. Citromfej, amikor még nem volt citromfeje, tévébemondó volt, persze ilyen fejjel már nem piacképes, tehát kirúgják, a barátnője is összepakol. Citromfej egyedül marad. Megverik az utcán, mert azt hiszik kineveti a fogyatékosokat.

Felkeresi egy csőarcu nő és szerelmet vall Citromfejnek. Citromfejnek nem tetszik Csőarc, hiszen csőarca van. Nehéz a citromfejűek élete, de a Rakétafejűeké sem könnyű.

23:20, Csütörtök DUNA Televízió

Az elnök emberei - Időszerű változások
(színes amerikai filmsorozat)

Az Emmy-díjas sorozat következő epizódjában az elnök (Martin Sheen) közzéteszi, kiket javasol a Szövetségi Választási Bizottságba. A két új jelölt azonnal népszerűtlenné válik a pártvezetők körében. A Fehér Ház szakértőt bérel fel, akinek a napirenden lévő politikai kérdések megismertetése, népszerűsítése lenne a dolga. Sam, Leo és Toby szeretné, ha az állam többet költene a drogrehabilitációra, de az elnöki tanácsadó nem hiszi, hogy ezzel a javaslattal lelkesíteni lehetne a szavazókat Amerika szerte. Toby megbeszéléseket folytat volt feleségével, aki az Etikai Bizottság tagja, Leo pedig néhány demokrata tanácsadót titokban arról tájékoztat, hogy drog ügyben hamarosan komoly változások várhatók.

22:35, Csütörtök RTL Klub