Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Erotikus képek Pompejiben

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A festmények témája túlfűtött erotikáról tanúskodik, az alkotások csoportos szex- és leszbikus jeleneteket is tartalmaznak. A képeken kívül egy II. századi márványszobor is látható lesz majd, amely Pánt, a kéjsóvár római mitológiai alakot ábrázolja, amint éppen egy kecskével pajzánkodik. A nápolyi Bourbon Károly király az 1752-es ásatás után olyan obszcénnek találta az alkotást, hogy elzáratta egy szekrénybe és senkinek - még magának a felfedezőnek, Johann Winckelmannak sem engedte meg, hogy újra megnézze a leletet.

Eddig kizárólag az ásatásokon dolgozók léphettek a Vezúv kitörése által Krisztus után 79-ben elpusztított városnak ebbe a részébe is - írja a Corriere della Sera című milanói lap. Ha a freskókat nem is, de a pompeji bordélyházak erotikus díszítéseit eddig is feltárták a vezetők - külön nevezetességként és külön honoráriumért - az érdeklődőknek, főleg férfiaknak.

A szakértőknek mindeddig nem sikerült egyértelműen megállapítaniuk, hogy a pompeji termák, ahol minden teremben együtt fürödtek nők és férfiak, egyben bordélyházakként is működtek-e.

Luciana Jacobelli régész - a freskók tizenöt évvel ezelőtti felfedezője - szerint prostituáltak itt valószínűleg nem működtek. A termákban ugyanis nem találhatók olyan helyiségek, ahová a szexuális szolgáltatást nyújtó nők kuncsaftjaikkal rendszeresen elvonulhattak volna.

Ajánlat:
Misztikum és erotika

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről