Hírességek vendéglői

Vágólapra másolva!
Sok sztár nem elégszik meg főállásával, az énekléssel, filmezéssel összehozott millióit más üzleti vállalkozásokban is kamatoztatja. Egyesek parfümöt csináltatnak, mások a divatiparba szállnak be, könyvet írnak vagy ingatlanokkal üzletelnek, és sokan exkluzív éttermet nyitnak valamelyik turisták által szívesen látogatott nagyvárosban. Körülnéztünk a világban, kinek hol nyílt étterme, és mit kínálnak a betévedő éhes vendégnek.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
George Clooney, Arnold Schwarzenegger és "Batman" a londoni Planet Hollywood előtt az 1998-as Batman-film bemutatója alkalmából

A nyári utazások, nyaralás előtt akár online foglalhatunk asztalt J.Lo vagy Jamie Oliver éttermeiben, ahol a tulajdonosokkal vagy más hírességekkel is összefuthatunk. Arra mindenképpen figyeljünk, hogy az árak néhol borsosak, és asztalt sokszor hónapokkal előre érdemes lefoglalni.

Az első étteremlánc, mely hírességek nevéhez kötődik, a Planet Hollywood. A vendéglők tulajdonosai, Sylvester Stallone, Bruce Willis és Arnold Schwarzenegger jó érzékkel választották pénzük befektetésére a vendéglátást; nevükkel már a nyitás előtt eladták a helyeket. Jelenleg 22 éttermük van szerte a világon; kicsit kevesebb, mint az első étterem megnyitásakor tervezett 95. Mindenütt hasonló a menü az étlapon; sok hamburgerrel, salátával, grillspecialitásokkal.

A U2 együttes tagjai alapították Dublinban az útikalauzokban elbűvölő jelzővel magasztalt Clarence hotelt. Éttermében, a Tea Room-ban, olyan ételeket szolgálnak fel, mint a libamáj parfé, baconos-krumplis tortácska, roston lazac vagy passiógyümölcsös-narancsos torta.

Forrás: MTI
J.Lo étterme megnyitóján 2002-ben

Jennifer Lopez kér parfümöt dobott már piacra, és két éttermet is magáénak tudhat. Igazi romantikus hely, csupa csipkével, visszafogott színekkel és előkelő étlappal a havannai stílusban berendezett Madre's étterme a kaliforniai Pasadenában, ahol kubai és Puerto Ricó-i ételeket kínálnak a vendégeknek.
J.Lo társtulajdonosa a Boca del Conga Room-nak, mely étterem Los Angeles egyik divatos találkahelye lett. A legjobb latin zenészek lépnek fel, és salsát is tanulhatnak a vendégek a hét egyes napjain.

Patrick Swayze 1990-ben lett a Mulholland Drive Café társtulajdonosa, ez az étterem 1996-ban bezárt. 1995-ben egy másik éttermet nyitott a tánctudásáról is híres színész, Bobby O's City Bites néven. Patrick Swayze kedvencei az olaszos tészták, az étlapon megtalálható egy róla elnevezett étel, a csirkés penne Swayze-módra, mely így készül: kevés vöröshagymát olívaolajban megpirítunk, hozzáadunk kockára vágott csirkemellet és egy kis marék felszeletelt, szárított paradicsomot, majd 5 percig pirítjuk. Felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük. Közben feltesszük a tésztát főni, ha kifőtt, leszűrjük, egy tálban kevés vajjal összekeverjük. A tejszínes csirkeszószt a pennére öntjük, tálaláskor apróra vágott friss bazsalikommal és parmezán sajttal szórjuk meg.

Cameron Diaz egyszerű berendezésű thai étterme, a Bambu Miami Beachben várja a betérőket. A színésznő kedvence, a zöld csirke-curry is megtalálható az étlapon, és olyan különleges koktélok, mint a Fekete nyár, melyet ír whiskeyből, almaléből, gyömbérsörből és citromléből mixelnek.