A családi fotók szomorú sorsa

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A felmérés során megkérdezettek csaknem 70 százaléka elismerte, hogy unja, ha meg kell néznie más emberek élményeiről készült képeket. Ugyanezen emberek 40 százaléka pedig meg is bosszulja az unalomban eltelt hosszú perceket: ők már csak azért is mutogatják azokat a fotóikat, melyekről tudják, hogy unalmasak.

A felmérésből az is kiderült, hogy a homályos és semmitmondó fényképekből nincs hiány. Az amatőr fotósok által készített családi fotók huszonnégy képkockájából tíz annyira kiábrándítóan rosszul sikerül, hogy a kép készítői megbánják, hogy pénzt adtak ki érte. Ám a legtöbb amatőr fotós mégsem dobja el ezeket a rosszul sikerült képeket. Tíz emberből négy akkor is megtartja a fotókat, ha az róla kifejezetten előnytelen képet mutat.

Csupán a fényképezők 40 százaléka teszi albumba a képeket. Jan Walsh, az Adobe fotószoftver cég munkatársa, aki a felmérést megrendelője, elmondta: "Az emberek sokra értékelik ugyan a fényképeket, de sokszor nem tudják élvezni az emlékeiket csupán a rossz szervezés miatt."