Női aktok helyett könyvelők a falinaptáron

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A közhiedelem szerint a könyvelők a világ talán legunalmasabb emberei. A szakma louisianai szövetsége ez ellen a rémes előítélet ellen próbált tenni, amikor naptárat készítettett. Ezen naptár segítségével szeretnék megmutatni a világnak, hogy a könyvelők is lehetnek ugyanolyan izgalmas emberek, mint bárki más - köztük is vannak vakmerő, érdekes, vicces emberek, legalább annyian, mint a sótlanok és kibírhatatlanul unalmasak.

A szövetség által szponzorált - Elkönyvelt mulatság címet viselő - jövő évi falinaptáron szereplő könyvelők nem könyvelés közben láthatók, hanem hobbijuk, különleges, izgalmas kedvteléseik közepette.

A "naptárkönyvelők" egyike, Brandy Ivy házi kedvencével, Pookie nevű hatalmas tarantellapókjával látható, míg kollégája, Vance Bailes, Harley-Davidson motorján tetőtől talpig fekete bőrszerkóban pompázik. A tisztes szakma művelői közül egyesek hidroplánon repkednek, mások sebesen rohanó hegyi folyók zúgóin gumicsónakáznak, vagy éppen házi készítésű, kísérleti repülőgépeket próbálnak ki.

Azért a könyvelők nem hazudtolták meg magukat: a falinaptár figyelmeztet az adóbevallási határidőkre. Viszont közérthető adózási tanácsokat is ad, és az év jeles napjait néhány hasznos tippel dobja fel. A romantikus Bálint-napra például azt javallja, hogy lepjük meg szerelmünket életre szóló ajándékkal, nevezetesen: keressük fel könyvelőnket, és tekintsük át hosszú távú pénzügyi lehetőségeinket.

A könyvelős naptár eladásából származó bevételeket a könyvelők szövetsége tanulmányi ösztöndíjakra könyveli majd el.