Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Elmondásuk szerint véletlenül találtak rá a számukra véglegesnek tűnő színvilágra, mint ahogy mostani lakhelyükre is a körülmények szerencsés összejátszásának köszönhetően jutottak el.

Forrás: Gyugyi Péter

Kaposváron ismerkedett meg, és ott is kezdte közös életét a fiatal házaspár. Kisfiai születése miatt Gyöngyi sok időt töltött otthon, és újra meg újra rá kellett, hogy döbbenjen arra, egyáltalán nem tetszik neki panellakásuk berendezése. Ezért aztán nagyjából félévente kivertek vagy átfestettek néhány falat, áthelyezték a helyiségeket. Akkoriban ez a művelet még bonyolultabb volt, gipszkarton híján ugyanis öntött gipszet és stukkót használtak. A háziasszony maga sem riadt vissza a munkától, nemcsak értelmi szerzője volt az átalakításoknak, ha kellett festett, fúrt és faragott, villanyt szerelt.

Forrás: Gyugyi PéterForrás: Gyugyi Péter


Férje szerencsére mindenbe beleegyezett, és azóta sem szól bele a lakberendezésbe. Elfoglalt vállalkozó lévén csak az a kérése, hogy a zajos-piszkos munkákat többnapos távolléteihez igazítsák. Ilyenkor vonul fel a megszokott asztaloscsapat vagy festőgárda - a hazatérő férjet pedig a már megújult lakás várja. Laci elve, hogy mivel munkája miatt sokat van távol, otthona a pihenés, a megtisztulás, a feltöltődés szigete legyen. Gyöngyi ismeri férje ízlését, sosem okoz csalódást ötleteivel, pedig azok - a kezdeti sikereken felbuzdulva - egyre vadabbak lettek. Öt év elteltével a házaspár úgy érezte, hogy a sokszorosan átalakított panellakás már túl szűkös a családnak - és lebontható fala sincs több -, így újabb lakás után néztek.

Eddigi történetük ismeretében meglepő, hogy egyetlen kikötésük volt leendő otthonukkal kapcsolatban: ne kelljen építkezniük. Rengeteg eladó házat megnéztek a környéken, végül csaknem egy év keresgélés után véletlenül jutottak el a közeli Szigetvárra, egy félig kész állapotban lévő házba. A falak már álltak, a nyílászárók is a helyükön voltak, és úgy tűnt, bontani sem kell semmit, hiszen a földszint szinte egyetlen, összefüggő térből állt. A vásárlás mellett szólt az is, hogy az épület észak-déli homlokzatát mindkét oldalán hatalmas üvegfal alkotta. A beköltözés után Gyöngyi nem tudott sokáig tétlenül ülni, és belefogott az átalakításokba.