Francia színésznőt vett feleségül az olasz koronaherceg

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A 30 éves herceg a legutolsó olasz király, II. Umberto legidősebb unokája, aki (családja többi tagjával egyetemben) tavaly léphetett először olasz földre - a második világháború után ugyanis az olasz uralkodókat detronizálták, és egy törvénycikk értelmében (melyet tavaly helyeztek hatályon kívül) a trónra jogosultak és családtagjaik nem léphettek be Olaszországba.

Filiberto három évvel ezelőtt találkozott szíve hölgyével egy monte-carlói partin. Az esküvő színhelyéül a római Basilica di Santa Maria degli Angelit jelölték ki - Olaszországban pedig hetven éve nem volt királyi esküvő. Akkor Filiberto nagyapja, II. Umberto vette feleségül a belgiumi Maria Josét.

A történeti eseményszámba menő házasságkötést azonban Filiberto nem akarta "királyira" koreografálni: mint elmondta, főleg barátokat hívott meg a ceremóniára - ám a vendéglista átbogarászása során azért kiderült, hogy ezen barátok közt olyan hírességek szerepelnek, mint például Silvio Berlusconi, a monacói Albert herceg, Johnny Hallyday, John Malkovich, valamint Pierre Cardin és Valentino divattervezők.

A 34 éves menyasszony egy Valentino tervezte ruhában fogadott örök hűséget, miközben a fejét egy, a szavojai uralkodóház kincstárából származó gyémántokkal kirakott tiara díszítette. A gyűrűket Damiani tervezte - Brad Pitt segítségével.