Élő állatokra fest a graffitiművész

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A BBC értesülései szerint a Turf War (Versenyháború) című kiállítást bezárták, miután problémák adódtak az épülettel. A kiállítást egy kelet-londoni garázsban rendezték be. A kiállítás szóvivője elmondta, hogy ennek a döntésnek semmi köze azokhoz az élő tehenekhez és disznókhoz, amelyek a kiállítás részét képezték.

Az állatjogi harcosok rossz néven vették, hogy Banksy élő állatokra fest. Az állatokat akkor távolították el, amikor túl melegük lett, és túl nagy lelki nyomás nehezedett rájuk. De a kiállítás többi része vasárnapig nyitva maradt. A Turf War című kiállítás, melyen látható volt Banksy változata Rodin Gondolkodó-jára, valamint a gyermek Jézust beültetett bombával ábrázoló festménye, csak egy nappal később zárták be. Az úgynevezett "törvényi okokról" nem adtak további tájékoztatást.

A bristoli Banksyt "Nagy-Britannia legnagyobb graffitiművészének" tartják. Ő tervezte Blur legutóbbi lemezének borítóját. A Turf War-on láthatóak voltak disznók, melyekre rendőregyenruhát festett a művész, birkák, melyekre haláltábori csíkos ruhát festett Banksy, és egy tehén, melynek szőrét Andy Warhol arcképei "díszítették". Az állatok mindannyian idomítottak voltak, és Cheddarból (Somerset) jöttek, a festék pedig állatbarát anyagból készült, biztosította az állatokért aggódókat a szóvivő.