A csokoládé csábítja legjobban az egereket

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: AMPA forradalmian új csapdát, amelybe nem szükséges csalétket tenni, a Warwicki Egyetem munkatársai tervezték. A találmány a Widnesben működő Sorex Ltd. kártevőirtó cég ösztönzésére született.

A Sorex azzal bízta meg az egyetemet, hogy találjanak ki egy receptet illatos - csalinak használható - műanyag gyártására. Martina Flynn, a Sorex rágcsálóirtó-termékeinek értékesítési vezetője elmondta, hogy az 1,99 fontért kapható csapda az első olyan kelepce a világon, amely beépített csalival vonzza a kártékony rágcsálókat az elkerülhetetlen végzetük felé.

"A legtöbb ember, aki egérfogót állít föl, egy darab csokoládét vagy egy adag mogyoróvajat helyez bele csali gyanánt, de ez az új csapda működik anélkül, hogy csalétket kellene tenni bele, ezért nagyon könnyű használni" - mondta Miss Flynn.

Kártevőirtás linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/szolgaltatasok/lakossagi_szolgaltatasok/kartevoirtas

A szakértő elmondta, hogy az új terméket az Innovation-Direct segítségével fejlesztették ki, amely a Warwicki Egyetem ingyenes tanácsadó szolgáltatása. A kísérletek megdöntötték azt a hiedelmet, hogy az egerek egy darab sajtért képesek kockáztatni az életüket. Miss Flynn azt a következtetést vonta le, hogy "a kártevőirtás területén is érdemes kutatni".