Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Az intelligens porszívó

A Trilobite denevérekhez hasonlóan hanghullámokkal tájékozódik, így képes az útjába kerülő tárgyakat kikerülni. A szék lába vagy a kutya vizestálja nem okoz gondot, kikerüli, és új útvonalat kezd. Amikor az elemmel működő robotporszívót bekapcsolják, a legközelebbi falhoz áll, és körkörösen kezdi takarítani a szobát, közben memóriájában térképet készít, amelyet arra használ, hogy a legtökéletesebben kitakarítsa a helyiséget.

Patrick Le Corre, az Electrolux Floorcare UK vezetője elmondta: "A Trilobite az első olyan intelligens takarítóeszköz, amelynek valóban helye van egy mai háztartásban. Átalakítja a háztartás vezetését. Haszna akkor válik világossá, ha belegondol az ember, hogy naponta két órát töltünk a ház rendben tartásával, többek között porszívózással. Minthogy a Tribolite önálló, gyors és hatékony, valóban megkönnyíti az életünket."

Az Elektrolux felmérése szerint a 900 megkérdezett kétharmad részének tetszett a robotporszívó ötlete, és a megkérdezettek fele fontolgatja a robotporszívó vásárlását annak ellenére, hogy egyelőre elég borsos az ára.