Ausztráliában meztelenül tiltakoztak a háború ellen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Ausztrália csapatokat és harcirepülőket küldött, hogy az Amerikai Egyesült Államok és Nagy-Britannia katonaságához csatlakozzon a Mexikói-öbölben, hogy az Irak elleni lehetséges háborúra készüljön.

Forrás: Hölgyfórum

Több mint 700 nő tiltakozott meztelenül az iraki háború ellen

A tiltakozó nők 20 és 60 év közöttiek. "Most jövök rá valójában, amikor látom ezt a rengeteg meztelen asszonyt, hogy milyen elszántan akarják megértetni az elnökünkkel, hogy dühösek amiatt, amit a nevükben tett, és hogy nem értenek egyet azzal, ami történik" - mondta a tiltakozás szervezője, Grace Knight az Australian Broadcasting Corp Radiónak.

Egy helyi rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a tiltakozás magánterületen folyt, és nem volt látható a nyilvánosság számára. Knight azonban tájékoztatott, hogy az alakzatról légi felvétel készült, és ezt a fotót terjeszteni fogják a széles nyilvánosság körében, azzal a követeléssel együtt, hogy John Howard miniszterelnök hívja vissza az eddig kiküldött csapatokat.

Az ausztrál tiltakozásra visszhangzott a New York-i demonstráció, ahol meztelen nők a No Bush szavakat formázták meg, hogy tiltakozzanak George Bush Irakkal szembeni álláspontja ellen. Az amerikai hölgyeknek azonban zöld fű és napsütés helyett téli hidegben és hatalmas hókupacok között kellett tiltakozniuk, talán ezért lehetett, hogy jóval kevesebben vettek részt a demonstráción, mint az ausztrál hölgyek.

Szombaton Ausztráliában további kisebb háborúellenes tüntetéseket szerveztek.