Hófehérke rockherceggel

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumHíres és hírhedt szülők

Liv Tyler 1977. július 1-én született a Maine állambéli Portlandben. Szülei híresek és hírhedtek is voltak. Apja Steven Tyler, az Aerosmith rockbanda énekese, anyját Bebe Buellként ismerhette meg a Playboy olvasótábora, aki Playboy-nyuszisága mellett "rock groupie" is volt, vagyis a híres rockzenekarok turnéinak "hivatalos" női kísérőtáborát gyarapította. Lányát szabadon és kissé szabadosan nevelte, pont olyan szabadon, ahogyan egy sor rocklegendával való viszonyáról is beszélt. Ennek ellenére erős kézzel igazgatta Liv bimbózó színészi karrierjét.

Címlaplány születik

Steven Tyler és Bebe Buell viszonya csupán nyolc hónapig volt életképes, utána Todd Rundgren rocker érkezett meg Bebe és a kis Liv életébe. Liv sokáig azt hitte, hogy Todd az igazi apja, mígnem egyszer találkozott Steven másik lányával, Miával, aki feltűnően hasonlított rá. Ekkor kérdezte ki anyját, és tudta meg, hogy vér szerinti apja Steven Tyler. 12 éves volt, amikor elhatározta, hogy a Tyler nevet fogja viselni. 14 évesen anyja felpakolt, és otthagyták a vidéki életet, New Yorkba költöztek. Tinédzser volt, kövérkés és fogszabályzós, ráadásul össze volt nőve egy zsákszerű farmernadrággal. Egyik női rokona rángatta ki a gatyából egy fényképsorozat erejéig, és Liv hamarosan már tinimagazinok címoldalait díszítette.

Cannes meghódítása

Liv Tyler-honlaphttp://www.lovelylivtyler.com/Liv Tyler képgalériahttp://www.aclasscelebs.com/livt/gallery1.htmSteven Tyler és az Aerosmithhttp://www.aerosmith.com/detect.htmlRoyston Langdonnek, Liv barátjának a honlapjahttp://www.roystonlangdon.com/Bebe Buell-honlaphttp://www.geocities.com/bebebuellows/Liv Tyler a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/static/intezmenyek,_adattarak/nepesseg,_szemelyek/hires_emberek/szineszek/kulfoldi_szineszek/Liv_Tyler/

Egy filmügynökség embere fedezte fel a New York Times egyik cikkében, amely a híres emberek gyerekeiről szólt. Első filmes megjelenése 1994-ben történt meg a Bruce Beresford drámában, a Silent Fall-ban. Következő filmje, az Empire Records csalódást okozott, és majdnem feladta, de aztán összeszedte magát, és eljátszotta a Lopott szépség című Bernardo Bertolucci-film főszerepét, amelyben Jeremy Irons oldalán játszhatott. Megtörtént a csoda, a filmet bemutatták az 1996-os Cannes-i filmfesztiválon, amelynek következményeként egy hétig az ő nevétől volt hangos Cannes. Nemcsak márványfehér bőre, csillogó barna haja és érzéki tekintete fogta meg a közönséget, hanem színészi játéka is bravúros volt az akkor még csupán 19 éves fiatal lánynak.

Művészfilmektől Hollywoodig

Forrás: HölgyfórumMűvészfilmekkel kezdett, és természetesen felfigyeltek rá a nagy költségvetésű hollywoodi filmek készítői is. 1998-ban válogatták be az Armageddon színészi stábjába, Bruce Willis és Ben Affleck mellé, de ekkor már szinte semmit nem kellett tennie, pusztán megjelennie a filmvásznon, mivel a film és szerepei kevés tehetséget, ám annál több húst és vért követeltek meg alakítóiktól. Ismét komolyabb filmek következtek ezután, a Robert Altman Cuki hagyatéka című és az Anyegin filmadaptációja. Feltűnt a Dr. T és a nők című komédiában Richard Gere és Kate Hudson mellett, ez utóbbi játékának remek aláfestéséül. Legutóbb pedig a Gyűrűk Ura Arwen-jeként láthattuk, a trilógia első részének megfilmesítésében.

Rockerfiú a láthatáron

Zsenge kora ellenére van némi történelme szerelmi életének, és a hollywoodi pletykalapok tettek is róla, hogy semmi nem maradjon kivesézetlenül. Majdnem három évig járt együtt Joaquin Phoenix-szel, a fiatalon elhunyt River Phoenix öccsével, akit a Három a nagylány (Inventing the Abbots) című film forgatásán ismert meg. Joaquin Phoenixet utoljára a Gladiátor című filmben láthattuk Marcus Aurelius fiaként, Commodus szerepében. Felmerült a neve Bruce Willis és Demi Moore válása kapcsán is, mint lehetséges "harmadik", aki tönkretette a házasságot. Jelenleg Royston Langdonnal, a Spacehog nevű brit rockegyüttes basszusgitárosával jár, akivel már el is jegyezték egymást, de az esküvő időpontja még nincs kitűzve.

Liv Tyler saját bevallása szerint tüzes temperamentummal rendelkezik, ugyanakkor régimódinak tartja magát. Igyekszik távol tartani magát a hollywoodi nyüzsgéstől, nem kedveli a felhajtást. Egyetlen káros szenvedélye a dohányzás, amiről már többször próbált leszokni, eddig kevés sikerrel.