Reklámkampány népszerűsíti a karácsonyt Angliában

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Plakátok százait ragasztják majd ki a vasútállomásokon szerte Nagy-Britanniában december 25-ig. Az egyház tisztviselői remélik, hogy út menti hirdetőtáblákat és rádióreklámokat is bevethetnek majd a vásárlási lázban égő nyáj terelgetésére. Az egyház reklámkampányát az Egyházi Hirdetés szervezetével karöltve indítja be, mely egész Nagy-Britanniát behálózó médiacsoport.
A skót anglikán egyház kommunikációs bizottságának szóvivője elmondta: - Amint elkezdődik a karácsonyi rohangálás, ez a kampány fölteszi a kérdést az embereknek, vajon elvesztették-e, hiányolják-e a karácsony valódi jelentését. Míg a világ arra tart, hogy az év 365 napján, napi 24 órában vásárolhat az ember, mi fölhívjuk a figyelmet a pihenés, az önvizsgálat, a kíváncsiság és a hit fontosságára.
A plakát a háromkirályok egyikét ábrázolja, amint ajándékot ad Jézusnak. A király rémült arccal veszi észre, hogy ajándék aranyán rajta maradt egy árcédula. A plakát első felirata ez: - Ebben a pillanatban a király észrevette, hogy az árcédulát az ajándékon felejtette. A következő felirat ez: - Elvesztette a fonalat? Pihenjen karácsonykor a templomban.