Margitszigeti rendezvény az anyatejes táplálás világnapján

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az anyatejes táplálás világhetében és augusztus elsején, a szoptatás világnapján különösen gyakran hallunk a szoptatás melletti érveket. Pont azért, mert még mindig sok baba van, aki nem anyatejet kap élete első hónapjaiban. Pedig az anyatejnél jobb táplálék jelenleg nem létezik a csecsemő számára, másfelől a szoptatással élete egy kiegyensúlyozott, érzelmileg gazdag együttlétezéssel kezdődik.

A magyarországi szoptatást támogató szervezetek, a La Leche Liga és a Szoptatásért Magyar Egyesület a Margitszigeten rendezi a szoptatás és az anyatejes táplálás ünnepét.

Szívesen látnak mindenkit, aki szeretne egy kellemes délelőttöt eltölteni a Margitszigeten, anyukák és kisbabáik között.

A Szoptatásért Magyar Egyesület honlapjahttp://www.c3.hu/~hab/A La Leche Liga magyar honlapjahttp://www.lll.huSzoptatós füzethttp://www.szules.hu/szoptatos_fuzet.shtmlA tanácsadó kiadvány ingyenesen igényelhető

A programban szerepel beszélgetés a szülésről, szoptatásról, megmutatják, hogy hogy kell hordani a babahordozó kendőt, tippeket adnak a kismamáknak a szülés körüli időszakra, segítséget nyújtanak szülészetválasztáshoz, de lehetőség lesz ismerkedésre, játékra, tapasztalatcserére is.

Találkozó augusztus 3-án, 10 órakor a margitszigeti szökőkútnál. Innen átsétálnak a szabadtéri mozi melletti játszótérre - a későn érkezőket már ide várják.