Szerelmi sokszög a munkahelyen

Vágólapra másolva!
Ha egyszer már megégetted magad, mert egy nős kollégáddal voltál együtt, alaposan meg kellene gondolni, érdemes-e még egyszer belemenni egy hasonló helyzetbe. Olvasónk levelére válaszol a Facér Pasi.
Vágólapra másolva!

Kedves Facér Pasi!

Négy és fél év után sikerült szakítanom a múltammal, egy nős férfival. Válni nem akart, így nekem kellett döntenem. Sajnos egy munkahelyen dolgozunk, és majdnem egymás mellett. Ez nem jelent különösebb problémát, mert teljesen kiábrándultam belőle.

A helyzet az, hogy a munkahelyemen megismertem egy fiút, aki nagyon szimpatikus, és mint pasi is bejön. Csak az a baj, hogy barátnője van fél éve.

Az ismeretségünk első percétől fogva jól megértjük egymást. Amikor találkozunk, felcsillan a szeme, és mosolyogva üdvözöl. Nekem úgy tűnik, hogy flörtölünk egymással. A munkatársaim hívták fel a figyelmem, hogy tetszem neki, állítólag "látszik rajta".

Elhívtam kávézni. Tudja, hogy tetszik nekem, viszont ő haverként néz rám. Sokat beszélgetünk, és ismerkedünk, talán kezdjük megismerni a másikat. Ez nem is volna gond, csak az a baj, hogy ott a barátnője, aki elmondása alapján bizalmatlan vele és rengeteget féltékenykedik.

Volt egy nagy vitájuk, amit elmesélt. Röviden annyi,hogy a lánynak nem tetszik az, ami neki természetes. Minél jobban megismerem ezt a fiút, annál jobban kedvelem, és ha így haladok, beleszeretek. Küzdök az érzésekkel, mert félek, hogy pont úgy járok, mint a nős férfival.

Nem akarok még egyszer másodhegedűs lenni. Félek a fiútól is, hogy rájön, mit kezdek érezni iránta. Félek attól is, hogy nevetségessé válok előtte. Egyszerűen félek mindentől.

Nem tudom, mit tegyek vagy, hogy egyáltalán tegyek-e valamit, és ha igen, akkor mit? Teljes a káosz...

Andrea


Kedves Andrea!

Szívből sajnállak most téged, de azért valahol reménykedem, hogy nem tart örökké az életedben a másodhegedűs szerepe.

Ami pedig ezt a fiút illeti, nem erőltetném a komoly lángolást, különösképpen, hogy egy kollegádról van szó.

Nem árt az olyan dolgokat is mérlegelni, hogy az előző kapcsolatod is egy kollegáddal bonyolódott és hát az emberek nyilván tudták is, így nem nehéz kitalálni milyen a megítélése egy olyan lánynak, aki egy munkahelyen fűvel-fával összejön. Ezt még akkor is szokás gondolni, amikor ez természetesen nem így van. Az emberek csípős nyelve sajnos ilyen.

De ha ezeket félre is söpröd is ott van az a nem elhanyagolandó tény, hogy egy újabb pasival állsz szemben, aki foglalt. Mi motivál ebben az esetben? Honnan tudod milyen a viszonya a srácnak a barátnőjével? Honnan tudod, mit rombolsz éppen szét? Mit tennél abban az esetben, ha valaki lecsapná a pasidat a kezedről?

Keress magadnak egy normális pasit, és ezzel a sráccal meg legyetek jó barátok. Az sem terem minden bokorban...

Csókol a Facér Pasi!