Együttélés? Igen! Házasság? Nem!

Vágólapra másolva!
A pasik sok mindent akarnak a nőktől: gyereket, közös otthont, szexet - csak nem a hagyományos formában. A hagyományos házasságfelfogás távol áll a fiatal férfiaktól - derült ki egy amerikai kutatásból.
Vágólapra másolva!

A 25 és 33 év közötti amerikai férfiaknak legalább tíz jó okuk van arra, hogy miért nem hajtják rabigába a fejüket - derült ki egy nemrég publikált kutatásból.

A pasik igenis szeretnének gyereket, közös háztartást, sőt, még a házasság gondolata sem áll távol tőlük. De ugyanúgy szeretik a "szingli-létet" is, és nem szívesen adják fel az ezzel járó előnyöket - írja az MSN.

Ráadásul a világ is átalakul, a társadalmi és az egyházi nyomás is csökkent, amely arra kényszeríttette volna a férfiakat, hogy minél korábban az oltár elé álljanak. A társadalom ma már elfogadóbb: senki nem botránkozik meg azon, ha egy pár "papír nélkül" él együtt hosszú ideig vagy vállal gyereket.

A kutatás során hatvan, 25 és 33 év közötti férfit kérdeztek meg, négy amerikai nagyvárosban. A férfiak nagy többsége teljes állásban dolgozott, néhányan felsőfokú végzettséggel rendelkeztek. Háromnak már volt gyereke, de egyikőjük sem volt házas.