Ne add fel az álmaidat!

Vágólapra másolva!
Egy kapcsolatban elkerülhetetlenek a hullámvölgyek, de ha szakítás után is csak a másik jár a fejünkben, nem szabad feladni a közös életről szőtt álmainkat, és mindent meg kell tennünk azért, hogy újra együtt lehessünk. Olvasói levélre válaszol a Facér Csajszi.
Vágólapra másolva!

Szia Facér Csajszi!

Próbálom összefoglalni a történetemet. Van egy lány, aki először nem igazán tetszett, de azért szerettem volna vele valamit. Akár kalandot is elképzelhetőnek tartottam volna vele, de persze komoly kapcsolatra vágytam.

Megbeszéltük, hogy mégis komoly lesz. Bár elsőre nem nagyon jött be, 1-2 hónap múlva megbarátkoztam azzal, ahogy kinéz, sőt egyre jobban tetszett is. Azután szerelmes lettem belé, és sok szép dolog történt velünk. Később egyre több volt közöttünk a nézeteltérés és a vita, sokuk megoldatlan maradt. Hol én, hol ő akart szakítani, de mindig megoldottuk a legfontosabb gondokat.

Végül a napokban nem aludtam rendesen, vita is volt közöttünk, ideges voltam. A lényeg, hogy nagyon csúnyán beszéltem vele, amit nagyon szégyellek, nem engedhettem meg volna magamnak azt a hangnemet. Bántani nem bántanék nőt soha, még nem is tettem, nem is akarom, de ő szabályosan fél tőlem. És kimondta a "végleg szakítást".

Beszéltem vele 1-2 nap múlva, mindketten sírtunk, de nem akart békülni, nem is mertem kérni. Bocsánatot kértem tőle, és megmutattam, hogy nem kell félnie tőlem, bár talán tesztelt, és próbált kihozni a sodromból.

Mindkettőnknek van panasza a másikra, az eszem azt súgja, jobb lesz így, de a szívem nem engedi. Erős jellem, és inkább uralkodó típus, Oroszlán jegyű. Én Bak vagyok, gyakorlatiasabb, és a férfias büszkeségemet én sem szívesen adom fel mások kedvéért. Sok hibát felsorolhatnék magamról és róla is, de a remény nem hal meg, és tudom, munka és kín nélkül nincs siker, ha nem fogadom el őt a hibáival együtt, akkor soha nem lehetünk boldogok.

Mi a véleményed, érdemes hinnem az álmaimban? Mással el sem tudom képzelni a jövőmet. Akkor lett vége, azon a napon, mikor a sok feszültség, és gond megszűnt volna, mert közös albérletbe akartunk költözni.

Köszönettel:
K.A.

Kedves K.A.!

Az álmainkat mi álmodjuk, és a mieink; ki valósítsa meg őket, ha nem mi, és ki higgyen bennük, ha nem mi? Kérdésedre egész röviden ennyi a legegyszerűbb válasz.

Az álom egy vágy, amely jön, feltör belőlünk, és követeli, hogy megvalósítsuk. Képzeld el, mit szeretnél pontosan, mit kell tenni érte, és fogalmazd meg magadnak, mit szerenél elérni, minden lépését tervezd meg. Ha megtervezed, meglátod, vonzani fogod az alkalmakat és a lehetőségeket. Majd vizsgáld meg rendszeresen és légy rugalmas, mert azért gyakran kell új tervekkel előállni a megvalósítás során.

Ne csak álmodozó légy, próbáld megvalósítani.

És végül ha csak a fele magvalósul egy álomnak, akkor is eljutottál valameddig, és az álmodért küzdöttél.

Egy-két gyakorlati javaslat:
Természetünk, megnyilvánulásunk, stílusunk, beszédünk, tetteink mind-mind rajtunk múlnak, és nagyon sok tulajdonságunkon igenis tudunk változtatni, ezeket tudjuk befolyásolni, mert gondolkodó emberek vagyunk. Igaz, kis lépésekben, de érdemes minden nap figyelni erre, akár minden reggel egy pár percet koncentrálni arra, hogy ma figyelek valamire, pl. megfogadom, hogy türelmes leszek mindenkivel, és nem emelem fel a hangom, bármennyire is felidegesítenek.

A problémákat meg kell oldani, lehetőleg minél előbb. Ha a szőnyeg alá söpri az ember, lehet, hogy nem látszik egy ideig, de ott marad, várakozik... és nem megy el, bármennyire is szeretnénk...

Ha ő fél tőled, javaslom, beszéljétek meg, mi ennek az oka: csak és kizárólag miattad van ez a félelem, bár sosem bántottad, vagy egy régebbi rossz élmény kelti fel ezt az érzést benne. Ezekről is érdemes és kell beszélni, hiszen amennyiben máshonnan fakad, lehet, hogy éppen te tudsz ezen segíteni, ha megtanítod bízni, és közben te magad is fejlődsz.

A büszkeség fontos az ember életében, de csupán egészséges szintig, ami azt jelenti, hogy ne befolyásolja a mindennapjaidat, és a szeretteiddel való törődést.

Ha tényleg úgy érzed, vele tudod leélni az életedet, építsétek együtt a kapcsolatotokat, próbáljátok meg újra!

Csókol:
a Facér Csajszi