A barnák kelendőbbek a szőkéknél

Vágólapra másolva!
Két nemrégiben végzett felmérés is bizonyítja azt az állítást, hogy a férfiak igényei megváltoztak az utóbbi években: ma már nem a szőkék, hanem a barna hajú lányok a kelendőbbek.
Vágólapra másolva!

Elsőként Angliában tették fel a kérdést több ezer férfinak: milyen nőt képzel el ideális partnerként. Az eredmény meglepő lett, mivel nemrégiben a brit férfiak jelentős része még a szőkékhez vonzódott, most a megkérdezettek 81 százaléka állította azt, hogy a barna vagy vörös lányokat kedveli leginkább. A kutatók arra is választ akartak kapni, hogy milyen tulajdonságok szerint szelektálják a férfiak a nőket, és a legtöbb esetben ugyanaz az eredmény született: a szőke nő a legtöbb férfi szerint izgága, fecsegő és buta, aki magamutogatással akarja kompenzálni egyszerűségét, és csak és kizárólag szexuális ereje van. Ezzel szemben a barna hajú nők erőt, magabiztosságot, függetlenséget és intelligenciát sugároznak a brit férfiak tapasztalatai szerint.

Forrás: www2.victoriassecret.comForrás: www.victoriassecret.com

Még mindig él a sztereotip gondolkodás: a szőkék szexisebbek, a barnák intelligensebbek


Nemrégiben Romániában is végeztek hasonló felmérést, ahol 1500 férfi adott választ arra a kérdésre, hogy melyik típusú nőt kedveli inkább. Itt a válaszadók 51 százaléka találta vonzóbbnak a barnákat a szőkéknél, de 87 százalékuk gondolta azt, hogy a szőkék butábbak, mint a többi lány. Egy hosszú távú kapcsolat esetében a román férfiak szerint a megfelelő partner intelligens és megértő, az ilyen lány sokkal többet ér, mint egy tökéletes külsejű szőke bombázó. Érdekes módon a megkérdezettek kétharmada azt nyilatkozta, hogy nem a szex a legfontosabb, sokkal inkább a stabil, megbízható kapcsolat az, amire legjobban vágynak. Állításuk szerint a szőke nőket sokkal könnyebb megszerezni vagy ágyba bújni velük, de hosszú távú kapcsolatra nem alkalmasak.