Pasival nem megy, csak egyedül

Vágólapra másolva!
A technika vagy a szenvedély fontosabb eszköz a hüvelyi orgazmus elérésében? Hogyan lehet egy vissza-visszatérő nemi betegségből és az emiatt kialakult szexfóbiából kikeveredni? Mi a megszokás ellenszere, hogyan csalogassuk be kapcsolatunkba az új izgalmakat? Mi is az női ejakuláció? Mikor jöjjön a baba? Dr. Tóth Emese orgazmus-tanácsadó válaszol.
Vágólapra másolva!

Én nagyon régen elégítem ki magam a csiklómon keresztül, és ha egy férfival szexuális életet élek, akkor nem tudom élvezni a szexet. Ez most miattam van, vagy pedig a partnertől? Sajnos nem tudom. Már az együttléttől is félek, hogy megint nem fog összejönni a dolog, ez jár akkor is a fejemben.

Bár a csiklóorgazmus különbözik a hüvelyitől, a kettő nem zárja ki egymást, az önkielégítés nem okoz hátrányt, sőt jól fel lehet használni az ott tanultakat az élvezet átélésében. A hüvelyi orgazmus bonyolultabb dolog, és partnerrel együtt még inkább az, hiszen nem csupán magadra kell figyelned, és nyújtani is kellene valamit. A nők ebben kevéssé tapasztaltak, sem nyújtani, sem fogadni nem tudnak élvezeteket. Függnek a férfitól, aki vezeti az aktust, és várják is ezt a vezetést. Ha mindkettőjüknek izgalmas együtt lenni a másikkal, és nem maga az aktus jelenti csupán az izgalmat, akkor a technikai rész elhanyagolható fontosságú, szinte magától megy, mert erősen érzik egymást. Érzik, hogy mikor és mitől jó nekik együtt. E szerint csinálják. Ez sem mindig elegendő az orgazmushoz a nőnél, de legalább az élvezet magas fokú. Ha a párok sikertelenséget éreznek, félni fognak mindattól a területtől, ahol nem megy. Azért, mert nincs tudás arról, hogyan lehet többet és jobbat csinálni, mint eddig. Ez pedig tanulás kérdése csupán. Nem érdemes tovább kínlódni. Segítünk.


* * *

Egy ideje nem jutok el a barátommal az orgazmusig, pedig korábban sikerült. A kapcsolatunkban semmi nem változott meg, ugyanúgy szeretjük egymást. Esetleg ebben az is szerepet játszhat, hogy nagyon sokáig volt hólyaghurut-gyulladásom, utána pedig egy állandóan kiújuló gombás fertőzésem, amiből már sikerült kigyógyulnom? De azóta azt is észrevettem, hogy sokkal szűkebb és nehezebben nedvesedik a hüvelyem.

A nemi fertőzések eleve visszavetik a szexuális életet, majd következményesen az újrainduló szex élvezetét is leronthatják. Az élvezetet nagymértékben befolyásolja, hogy mi zajlik velünk ezzel kapcsolatban. A szükséges gyógyszeres kezelések és az ezzel kapcsolatos procedúrák mind csökkentik a pszichés és a fizikai kedvet. Maga az antibiotikus kezelés is kétélű dolog, a gombás fertőzés már lehetett ennek a következménye is. Amikor többször ismétlődik mindez, akkor az idő is ellene dolgozik. Ezt látjuk női és férfi fertőzéses megbetegedések kapcsán egyaránt. Le lehet szokni a szexről, és az ember nem keresi a bajt magának, tehát kikerüli a gyakran problémássá váló területeket az életben. Új inspirációk és fokozatos trenírozás nélkül nem is fog magától helyreállni a régi jó szexuális tevékenység. És ha a további ismétlődés árnya is ott marad, akkor még nehéz feladat ennek leküzdése is. Erre vannak bevált receptjeink és kezeléseink, amelyek sokaknak segítettek. Személyi tréningen tudunk segíteni neked ebben és a libidó növelésében is.