Facér pasi a hűtlen és elhanyagoló férfiakról

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Önbizalomhiányban szenved? Nem tudja, hogy működik a pasik agya? Szeretné, ha olyan valaki adna tanácsot, aki meg van arról győződve, hogy mindenhez ért? Írjon levelet a Női Lapozó Facér Pasijának, aki sohasem téved, ráadásul él-hal azért, hogy női gondokon segítsen!

A facér pasinak írt levelében, kérjük, előre jelezze, hogy hozzájárul-e levele és a válasz megjelentetéséhez, vagy pedig olyan bizalmas kérdése van, amelyre kizárólag személyes választ vár. Az olvasói levelekben felvetett problémát és a facér pasi válaszát - a levélíró azonosíthatóságára utaló adatok titkosításával - szerkesztett formában megjelentetjük ezen az oldalon.
Korábbi levelek és válaszok

Szervusz Facér Pasi!

Egy 9 éve jól működő kapcsolatban élünk a barátommal. Veszekedés szinte semmi, teljes összhang van közöttünk a mindennapokban, munkában, szórakozásban, utazásban, ágyban. Nemrég azonban észrevettem, hogy az a hölgy, aki tíz éve elhagyta egy fiatalabb, gazdagabb fiúért, rendszeres kapcsolatot tart fenn barátommal. Igazán nem volt nehéz rájönni, hiszen egy ideig ugyanazt a mobilt használtuk, és a telefonon vissza lehet nézni a fogadott/küldött hívásokat. Így utólag sajnálom, de a tudakozótól megkérdeztem ennek az ismeretlen számnak a tulajdonosát.

Nem tudom, mióta és meddig fog tartani. Miután rákérdeztem, tagadott mindent, illetve annyit mondott: nem csalt meg vele (de azért a kisördög nem alszik bennem), és igazán nem is tudom, mit gondoljak. Hosszú távú tervei vannak velem, segíti a gyerekeimet, felújíttatta a lakásom, ahol közösen élünk. Nem voltam féltékeny ezidáig, de most, ha ha ránézek, mindig az jut eszembe: "ma is"? Most mi legyen? Keressek egy barátot én is magamnak, hogy könnyebben el tudjam viselni a helyzetet, vagy szakítsak vele?

Szia, Kedves!

Az, ha valaki találkozgat a volt barátnőjével, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető meg is csal Téged - de sajnos nagyon valószínű. Annak azonban ezer oka lehet, hogy egy férfi miért találkozik egy olyan lánnyal, akivel egykor ugyan járt, de az megalázó körülmények között hagyta ott őt. A válasz: azért, hogy egykor brutálisan megtépázott önbizalma gyógyítást nyerjen, vagyis revansot akar. Ebben az esetben viszont nem kell aggódnod. Majdnem biztos, hogy az esetnek semmi köze sincs Hozzád. Nem miattad történik mindez - ezért nem is nagyon érdemes foglalkozni vele.
Persze könnyű mondani, hogy ne foglalkozzon az ember azzal, ha a pasija félrelép - mégis ez lenne a megoldás. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem fog sokáig tartani - ha nincs máris vége az egész kis afférnak. A barátod ugyanis boldog Veled - hiszen Te is írtad -, Téged akar.
Azt, hogy hogyan reagálod le a kérdést a mindennap szintjén, magadnak kell eldönteni. Kereshetsz magadnak szeretőt, vagy otthagyhatod szerelmed - ezeket a reakciókat diktálja a büszkeség. Én azt javasolnám ezek helyett, hogy hagyd elmúlni a dolgot, de ha már nem bírod ki: beszélj a kérdésről vele, és légy megbocsátó. Nem könnyű ilyenkor a szív helyett az ésszel reagálni, de hosszú távon kifizetődő lehet.

Csókol a Facér Pasi

* * *


Kedves Facér Pasi!

Nem tudom eldönteni 5 év után, hogy fontos vagyok-e a barátomnak, szeret-e vagy csak "elvan", esetleg kihasznál. Mindketten sokat dolgozunk, de ő még nálam is többet. Ő ugyanis vállalkozó, így a legtöbbször még hétvégéje sem szabad. Szerintem pénz és munkamániás. Együtt sehova nem tudunk elmenni, mert ha szórakozni szeretnék, akkor általában azt mondja, hogy "most pénzt kell szerezni, majd később aztán lehet mindent". Sokáig megértettem ezt az állapotot, sőt díjaztam az igyekezetét. Mostanra kezdek kételkedni, hogy én is számítanék valamit. Úgy érzem, kihasznál: az én lakásomban lakik, így nem kell lakást bérelnie, kaja van, nő van... De mindez nem is számítana talán, ha néha úgy igazán a kedvemben járna, de még abban sem segít , amire megkérem. Most nincs sok munkája, ezért a haverjával esténként kondizni jár. Persze estére már én is otthon vagyok és marad a négy fal, mivel ő csak későn jön. Ez normális? Semmi ragaszkodás? Ha kimutatom az érzéseimet, akkor nem törődik velem, ha bajom van, esze ágában sincs megvigasztalni. Hogyan lehetne őszinte érzelmeket kicsikarni belőle? Mostanában nem is ismerek magamra. Féltékeny vagyok, és ezt utálom! Hogyan tudnék újra megbízni benne? Úgy érzem, mindenkiért mindent megtesz, csak értem semmit.

Kedves M.!

Arra kérdésedre, hogy miért van Veled olyan keveset a barátod, már a leveled legelején meg is válaszolsz: pénz- és munkamániás. Mindez azonban nem magyarázza meg azt, hogy sohasem jár a kedvedben, hogy ennyire mogorva. Külön pont, hogy most, amikor már lenne egy kis ideje Rád - pénz- és munkamániája mellett -, kondizni jár. Ez már valóban felvetheti annak a lehetőségét, hogy csak kihasználja a szereteted. Arra, hogy a barátod egyszerűen csak olyan, amilyennek írod (zárkózott típus, anyagias, elhanyagol, akit az sem érdekel, ha "valami bajod van"), vagy pedig egyszerűen nem szeret már. Erre a kérdésre Neked kell válaszolnod. Az én szememben azonban egyik lehetőség sem kecsegtet túl sok jóval a kapcsolatotok szempontjából, hiszen - mint az leveledből kiderül - Neked másra lenne igényed.
Egyáltalán nincs viszont kizárva, hogy a srác nem is tudja, hogy Téged milyen kérdések foglalkoztatnak, hogy boldogtalan vagy. Nem írod, ezért felteszem, hogy nem beszéltél neki erről. Ebben az esetben azt tanácsolnám, hogy vesd föl a témát. Meséld el neki, Te hogyan éled meg a viselkedését. Lehet, hogy nagyot fog csodálkozni.

Csókol a Facér Pasi

* * *

Szia, Facér Pasi!

Jó lenne tudni, hogy a Halak Jegyében született barátom miért szűz még mindig, és hogyan lehetne egyszerűen ágyba vinni... Tudni kell, hogy ő barátja a volt férjemnek, bár nincsenek túlságosan jóban. Volt róla szó, hogy szeretnénk egymástól egy futó kalandot, de ő mindig szeret elodázni dolgokat, és túl sokat rágódni rajtuk. Fél attól, hogy mélyen beleszeret valakibe és nem tud tőle érzelmileg elszakadni. Néha olyanokat mond, mintha ez a veszély velem szemben is fenn állna. Pedig én igazán szeretem őt annyira, hogy megadjam neki az első lehetőséget egy jó szexre. Viszont nem vagyok szerelmes belé, és amennyire ezt a Halacskát ismerem, ő sem érez irántam többet, mint barátságot, de azt is érzem, hogy szexuálisan vonzódik hozzám. Mit kéne tennem?

Kedves leányzó!

Látható, hogy te igazán mindent elkövetsz, hogy ágyba vigyed ezt a "Halacskát", de tudod, a férfiak jelentős többsége a barát jelenlegi vagy egykori feleségét tabunak tartja (felteszem ez a nőknél is hasonlóan működik). Könnyen lehet, hogy nem szeretne belebonyolódni semmibe barátja egykori feleségével. Arra, hogy miért szűz még a srác, most nem próbálnék válaszolni - lehet, hogy még nem talált olyat, akivel szívesen ívott volna; lehet, hogy tartogatja magát a nászéjszakára; lehet, hogy csak becsap mindenkit, hogy a "majd én bevezetlek a szex világába" - hajlamú leányokat kifogja.

Azt mindenesetre nem tartom valószínűnek, hogy egy szűz srác attól fél, hogy szerelmes lesz valakibe. Ez logikátlan, hiszen a legtöbben azért nem akarnak szerelmesek lenni, mert megtapasztalták a szerelem boldogságát, gyönyörűségeit és az (esetenként) azt követő poklot egyaránt.

Leveledből kitűnik, hogy Te már mindent megtettél, amit egy hallány megtehet annak érdekében, hogy elcsábítson egy halfiút.

Azt tanácsolnám, hogy ha még a szülinapi ajándékod sem respektálta, mondj le arról, hogy Te vezesd be a szexualitás rejtelmeibe. Ha keresel, biztos vagyok benne, hogy gyorsan találsz mást, hiszen rengeteg hal van még a tengerben.

Csókol a Facér Pasi

Vissza a Facér Pasi oldalára