A facér pasi válaszol

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Önbizalomhiányban szenved? Nem tudja, hogy működik a pasik agya? Szeretné, ha olyan valaki adna tanácsot, aki meg van arról győződve, hogy mindenhez ért? Írjon levelet a Női Lapozó Facér Pasijának, aki sohasem téved, ráadásul él-hal azért, hogy női gondokon segítsen!

A facér pasinak írt levelében, kérjük, előre jelezze, hogy hozzájárul-e levele és a válasz megjelentetéséhez, vagy pedig olyan bizalmas kérdése van, amelyre kizárólag személyes választ vár. Az olvasói levelekben felvetett problémát és a facér pasi válaszát - a levélíró azonosíthatóságára utaló adatok titkosításával - szerkesztett formában megjelentetjük ezen az oldalon.

Olvasóink leveleiből

Kedves Facér Pasi!

Két hosszú, sikertelen kapcsolat áll mögöttem. Mindkettőnek egy másik nő megjelenése vetett véget. Illetve egész pontosan az, hogy a párom a másikat választotta. Az első esetben viszonylag érthető volt a sablon, uncsi házasság helyett izgi titkárnő. A második kapcsolatomba viszont apait-anyait beleadtam érzelmileg és szexuálisan is, így teljesen kikészültem, amikor másfél év után lapátra kerültem. A teljességhez hozzá tartozik, hogy rendkívül csinos, életvidám, fejlett humorérzékkel bíró nő vagyok, nem nyúzom a partneremet "ugye, szeretsz?" típusú kérdésekkel vagy féltékenykedéssel. Most egy éve tartó nagyon szép, harmonikus szerelemben élek valakivel, de félek, hogy őt is elveszítem, bár erre egyelőre még nem utal semmi. Az még hozzá tartozik, hogy talán túlságosan megbízható vagyok. Nem kacsingatok kifelé, nem tűnök el, ha keresnek, felveszem a telefont, egyszóval nem taktikázom. Arra kérlek, adj tanácsot, mik azok az apró praktikák, taktikák, amivel ébren tarthatom a barátom érdeklődését és szerelmét.

A legőszintébb jó tanács, amit adhatok, elég egyszerű: ne parázz! Attól, hogy az előző két kapcsolatodban peched volt, nem kell feltétlenül arra gondolnod, hogy benned van a hiba. Ennél azért nyugodtan legyél magabiztosabb (pláne, ha "rendkívül csinos, életvidám, fejlett humorérzékkel bíró nő vagy"), és higgyél nyugodtan a saját vonzerődben. Ne rettegj folyamatosan attól, hogy a jelenlegi párodat is elvesztheted azért, mert az előzőt nem tudtad megtartani. Ha aggódsz, csak egyre görcsösebben fogsz viselkedni, ezt a párod is észreveszi, akkor pedig lehet, hogy tényleg megromlanak köztetek a dolgok.

Csókol,
A Facér Pasi

* * *

Szia, Kedves Egyedülálló Férfi!

Az én kérdésemre nem biztos, hogy tudsz válaszolni, valószínűleg csak általánosságban.
Egy éve van egy barátom (25), akinél úgy éreztem, hogy ő lesz a férjem. Úgy vágyom rá, hogy megkérje a kezem, de erről még nem nagyon beszélt nekem. Nos, a kérdésem a következő: hogyan lehet egy férfi szívét úgy igazán meghódítani?
Lehet, hogy most naivnak tartasz, de egy férfi biztosan jó tanácsokat tud adni, mert tudod: a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek!

Nem értem, hogy miért gondolod, hogy még meg kellene hódítanod a barátod szívét. Különítsük el a kezed megkérése, illetve a szív meghódítása problémakörét. A másodikhoz nincs mit hozzátennem, hiszen leveledből nekem úgy tűnik, hogy ezen már túl vagy.
Azt kell megértened, hogy a barátod szívének meghódításából nem következik logikusan az, hogy ő meg is kérje a kezedet. Miért is tenné? Fiatalok vagytok, ma már senkit nem zavar, ha egy pár már jóval az esküvő előtt együtt van, és egyébként is egy ilyen, életre szóló döntést bizony elég nehéz meghozni.
Ha mégis úgy gondolod, hogy te csak akkor lehetsz biztos a kapcsolatotokban, ha azt egy formális eljegyzéssel pecsételik meg, a legegyszerűbb, ha elmondod a barátodnak. Magától valószínűleg nem jutna az eszébe, de szerintem, ha te felveted neki, és tényleg szeret, akár még igent is mondhat, hiszen egy eljegyzés azért még nem a világ.

Csókol,
A Facér Pasi

* * *

Jó lenne, ha segítenél abban, hogyan "válasszam le" a barátomat - aki már 35 éves és az anyjával él! - a mamáról. Anyuka aranyos, kedves, lakást vett neki - amit kiadtak -, és mégis túl erős hatást gyakorol rá.
Emiatt sok dologban elég határozatlan a barátom. Például velem is ambivalensen viselkedik, a közöny és a mély szerelem skáláján ugrándozva.
Én nagyon szeretem őt, de félek, nem mer mellettem dönteni, és nem tudom, hogyan viselkedjek ebben a helyzetben. Szeretem az édesanyját is, jószívű és kedves nő - ez az egy fia van, a férje korán meghalt -, csak nem megy a szerelem dupla csomagolásban.
Lehet ezt mondani valakinek: te még nem váltál le Anyádról? Vagy ez durva lenne?
Mit tegyek?


Problémád elég tipikus, a megoldás ennek ellenére elég bonyolult. A legegyszerűbb lenne azt javasolnom, hogy mondj el mindent őszintén a barátodnak. Mondd el, hogy számodra a jelenlegi helyzet elviselhetetlen, hogy nem azt akarod, hogy "szakítson" az anyjával, hanem hogy 35 éves korára álljon a saját lábára, meg hogy mennyire szereted. Sajnos tisztában vagyok azzal, hogy nehéz úgy őszintének lenni, hogy azzal nyilvánvalóan fájdalmat okoznál a barátodnak.
Ugyanakkor el is kell, hogy szomorítsalak. Ha egy férfi 35 éves korában is úgy gondolja, hogy képtelen az édesanyja nélkül élni, akkor elég valószínű, hogy ezen élete - vagy az édesanyja élete - végéig nem is fog
változtatni. Vagy elfogadod, hogy ő soha nem lesz hajlandó választani az életében jelen lévő két nő között, vagy inkább keress mást magadnak.

Csókol,
A Facér Pasi

* * *

Lenne egy kérdésem, amire csak férfi tudhatja a választ. Tehát a sztori:
Adott egy fiú (28), akinek van egy nála jóval idősebb, gyerekkel rendelkező, 50 km-re lakó barátnője. Nos, emberünkkel hónapok óta kerülgetjük egymást (én 24 vagyok), többször voltunk moziban, rengeteget beszélgettünk. Néhány hete megtörtént a csók, de közöltem vele, hogy nem vagyok hajlandó ágyba menni vele, míg nekem is barátom van és neki is barátnője. Gondoltam a női agyammal, majd ezek után nem jelentkezik többet. De tévedtem. Hétköznapokon nálam tölti az estéket, simogatások, csókok, ennyi. Nem mondja, mit akar, hiába is kérdezem. Úgy tűnik, jól érzi magát így. Mindkettőnk párkapcsolata silány, működésképtelen. Megbeszéljük, hogy ki-mit mondott a párjának, mi az alibi, és kicsit szégyelljük is magunkat. Én legalábbis igen. Sakk-matt.
No, te, Facér Pasi! Hát ilyenkor mi van?
Előre is köszi,
Egy Értetlen Lány.


A sztorid valóban elég bonyolultnak tűnik, de ne csüggedj!
Leveledben utalsz arra, hogy neked is van egy működő, ámde silány párkapcsolatod. Mivel erről részletesebben nem írsz, feltételezem, hogy ezt te továbbra is fenntartod, ugyanolyan értelmetlenül, mint a fiú, aki után ácsingózol. Éppen ugyanazért, amiért ő. Mert nagy úr a megszokás, és mert akkor is nehéz otthagyni valakit, ha már semmi nem köt hozzá.
Gondolkozz el kicsit azon, hogy miért is nem akarsz vele lefeküdni. A jelenlegi párodhoz, akivel "silány a kapcsolatotok", akarsz hűséges lenni? Minek? Nem azt tanácsolom, hogy vesd magad egyből a karjaiba, de úgy gondolom, hogy egy 24 éves nő számára ma már teljesen megengedett, hogy úgy szálljon ki egy kapcsolatból, hogy, lefekszik valaki mással. Sok szempontból ez még egy szakítás lebonyolításának a legkevésbé fájdalmas módja. Talán ezzel megadnád azt a lökést, aminek hatására az új kiszemelt is rászánná magát a végleges döntésre.
Mindenesetre gondold végig a dolgot, de azért én sem vagyok tévedhetetlen :-)

Csókol,
A Facér Pasi

* * *

17 éves vagyok. Ha elmegyek egy buliba, mivel hívhatom fel magamra egy srác figyelmét, hogy azért mégse nézzen k...-nak?
Mire buknak a jó pasik? A férfiaknak melyek az erogén zónáik, mire izgulnak fel igazán?

Senki nem fog k...-nak nézni azért, mert fel akarod magadra hívni a figyelmet. Aki esetleg mégis, azzal úgysem nagyon érdemes leállnod.
Igyekezz azért ésszerű határokon belül mozogni. Ne játszd meg magad, semmi szükség, hogy máshogy viselkedj olyankor, amikor egy pasi van a közeledben, mint egyébként a "civil" életedben.
A jó pasik ugyanarra buknak, mint a rossz pasik. A szép és jó fej csajokra.
A férfiak erogén zónáiról keveset tudok, mert én csak egy Facér Pasi vagyok, és csak abban vagyok biztos, hogy nekem mi jó.

Csókol,
a Facér Pasi

* * *

Az én pasim 5 évvel idősebb nálam, ettől én még szeretem, de az utóbbi időben egyre nehezebben jövünk ki egymással. Ha gondja van, nem mondja el, csak "majd megbeszéljük". Olyan, számomra érthetetlen dolgokon húzza fel magát (nem vettem észre, hogy nincs kedve sétálni, rossz helyre terítettem a vizes ruhámat). Kezdek besokallni, és nem tudom, mit csináljak. Ha kérdezgetem, hogy mi a gond, csak ismételgeti, hogy majd megbeszéljük.
Mindemellett másfél éve élünk együtt, és én már simán "kiégtem". Nem járunk sehova, nem történik semmi. Ráadásul miatta költöztem el otthonról 200 km-re. Kezdem úgy érezni, hogy nagy hiba volt.

Először is felejtsd el, hogy a pasid életkora bármiféle szerepet játszik a kapcsolatotokban. Bár nem írsz az életkorodról, gondolom, 18 már elmúltál. Hidd el nekem, nincs sok különbség egy húsz-, illetve egy ötvenéves férfi hepciái, mániái és őrültségei között. Ha bajod van vele, nem az életkorbéli különbség miatt van. Ha húszévesen járnál egy nyugdíjassal, akkor elfogadnám ezt az érvet, de így...

A férfiak általában szeretik magukat a nők számára érhetetlen dolgokon felhúzni. Idegesek például, ha szívük hölgye átmegy a tévé előtt, amikor éppen kedvenc csapatuk játszik. Hidd el viszont, hogy ez fordítva is éppen így működik. Egyetlenegy férfi sem tudja megérteni, hogy mitől olyan ideges az asszony, amikor borfoltokat talál a padlón. Ez a párkapcsolatok természetes rendje, nem hiszem, hogy éppen ti tudnátok valami forradalmian újat kitalálni. Tanácsként csak annyit adhatok, hogy üljetek le, és beszéljétek meg egymással, hogy mi mindent ki nem állhattok a másikból.

Ha ez sem, megy, akkor talán tényleg érdemes az egész értelmén elgondolkodni.

Csókol

A Facér Pasi

* * *

Hali facerpasi!

Lenne egy kérdésem hozzád! (Na ugye kinek nem, aki ide ír neked!) Szóval szeretném, ha elárulnád, hogy mi az a dolog, ami minden pasit tuti, hogy nagyon - nagyon felizgat!
Tudod, én szeretném, ha nem lennék unalmas a párom számára. Már egy ideje együtt vagyunk, és hát azért ugye bevetettem már egy-két női trükköt, de ha esetleg megkérdezem a párom, hogy mi a vágya, mit szeretne, akkor azt mondja, hogy nem tudja. Nos, ha ő nem tudja, akkor én honnan tudjam, hogy mivel lehetne rá a legjobban hatni?
Neked, mint pasinak, van valami jó ötleted? Örülnék, ha tudnál valamit tanácsolni!
Köszönöm!

Először is semmiképpen se hidd el neki, hogy nem tudja, hogy mit szeretne. Nem hordott még olyan férfit a hátán a föld, akinek ne lett volna határozott elképzelése arról, hogy pontosan mit is szeretne csinálni az ágyban. Sok oka lehet annak, hogy miért nem meri neked megmondani, és ezek közül csak a legegyszerűbb az, hogy túl szégyenlős.
Nincs igazán más választásod, mint kenyértörésre vinni a dolgot. Vagy a létező összes eszedbe jutó női trükköt végigzongorázod, vagy kiszeded belőle a szíve (bár lehet, hogy itt anatómiájának másik részét kellene megnevezni) vágyát, vagy keress magadnak olyat, akinek megfelelsz úgy, ahogy vagy.

Csókol,

A Facér Pasi

További levelek és válaszok