Szerelmet áruló bank

Vágólapra másolva!
Egy németországi bank különleges dolgokat áruló pulttal rendelkezik, mióta a bank vezetői beleegyeztek, hogy egy helyi művészcsoport szolgáltatásait náluk ajánlja fel. A "szerelemablaknál" a kliensek olyan szolgáltatásokat rendelhetnek meg, mint romantikus piknik a tengerparton vagy szerenád a szerelmüknek.
Vágólapra másolva!

Az Akku nevű művészeti csoportosulás egy Frankfurt melletti városkában nyitotta meg szerelmet áruló szolgáltatásait. A csoport hat tagja váltja egymást a pult mögött, hogy kiszolgálják a szerelmes vagy éppen szerelemben csalódott klienseket.

"Egy sor olyan zsebkendőt árulunk például, amelyeken a következő felirat látható: Csodálatos vagy" - mesélte az egyik 45 éves művész, Herk Roepe. De a vevők kérhetnek saját szerelmes verset, amelyet egy helyi költő, Hans Juergen Hilbig ír meg pár perc alatt. A költeményt aztán vagy e-mailben, vagy rózsaszínű levélpapírra írva küldi el a szerelmeseknek, esetleg elszavalják, ha a vevő úgy romantikusabbnak találja.

További szolgáltatás a szerelem-könyvtár, amelyben összegyűjtik a szép és nem annyira szép emlékeket. Mivel a projekt a szerelmi csalódásokkal is foglalkozik, az emberek benyújthatnak olyan tárgyakat, amelyek az exre emlékeztetik.

A művészeti csoport segítséget kínál azoknak is, akik éppen véget akarnak vetni egy kapcsolatnak. "Árulunk például olyan dolgokat, amelyeket mi szerelmet ölő dolgoknak nevezünk. Ezek például olyan pecsétek, amelyeken egy Vége! felirat látható. Ezekből már elég sokat eladtunk" - mesélte Roepe.