Az brit férfiak nem szeretnek nősülni

Vágólapra másolva!
Egy angol tanulmány szerint a férfiak akkor a legboldogabbak, ha tartós párkapcsolatban élnek, de nem kötnek házasságot. A nőket ezzel szemben akkor kínozzák a legkevésbé pszichikai problémák, ha feleségül mennek életük első szerelméhez.
Vágólapra másolva!

A The Independent hétfői számában ismertetett tanulmány elkészítése során a londoni egyetem kutatói 4430 férfit és nőt kérdeztek meg Nagy-Britanniában.

Amint a válaszokból kiderült, a férfiak akkor érzik magukat a legboldogabbnak, ha "sorozat-monogámok", vagyis: ha tartós párkacsolatban élnek, és olyankor hűségesek, majd néhány év után lecserélik partnernőjüket, és soha nem állapodnak meg egyetlen nőnél. A tanulmány kimutatta azt is, hogy a nők a férfiaknál sokkal jobban szenvednek, ha az aktuális párkapcsolatuk felbomlik.

Ennek megfelelően sokkal jobban érzik magukat azok a nők, akik még soha nem éltek együtt férfivel, mint olyanok, akik már több elválást is kénytelenek voltak megemészteni. A tanulmány szerint a férfiaknak is problémát jelent, ha felbomlik a párkapcsolatuk, de mihelyt új partnert találtak maguknak, már gyorsan elfelejtik a bánatukat.