Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A SIMG, az olasz belgyógyászok általános szövetsége felkérésére a háziorvosok által végzett legfrissebb, szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatás szerint - amelyre név nélkül válaszoltak a megkérdezettek - a férfiak 53,7 százaléka, míg a nők 58,8 százaléka elégedetlen nemi életével. A megkérdezett nők 46,5 százaléka emellett még azt is megerősítette, hogy mindeddig nem jutott el az orgazmushoz.

A férfiak több mint harmada (35,9 százalék) számára főként az erekció megtartása okoz problémát, és csaknem ennyien küszködnek az orgazmus hiányával, míg 29,3 százalék arra panaszkodik, hogy egyszerűen leblokkol a behatolás pillanatában.

A nők tekintetében sem jobb a helyzet, a hölgyek csaknem fele saját megítélése szerint nem jut el a nemi aktus végéig, 26,9 százalék pedig arra panaszkodik, hogy a megfelelő síkosságot sem tudja elérni.

Figyelemre méltó és a szakértőket is meglepő adat, hogy az olasz férfiak hét, míg az olasz nők 15 százaléka nyilatkozott úgy a megkérdezettek körében, hogy az elmúlt egy hónapban egyáltalában nem élt nemi életet, nem volt szexuális kapcsolata.