Autóparkoló szerelmeskedőknek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Vinci, a toszkán városka, amely reneszánsz művészéről, Leonardóról vált híressé, hangulatvilágítással és a használt óvszerek számára kijelölt különleges szemétgyűjtők elhelyezésével újította fel egyik parkolóját.

"Mi egyszerűen csak felismertük, hogy a fiatalok szeretnék szeretni egymást - mondta a Reutersnak Giancarlo Faenzi polgármester egy telefoninterjúban. - Csak a vak nem veszi észre, hogy gondjaik vannak szerelmi életük beteljesítésével, és ha nem teszünk semmit az érdekükben, akkor az út mellett fognak szeretkezni" - mondta Faenzi, hozzátéve, hogy gondolkodnak egy óvszerautomata fölállításán is.

Sok olasz fiatal él egy háztartásban a szüleivel még harmincéves kora után is, ezért rá vannak szorulva, hogy az autó hátsó ülését használják ágynak. Még az olasz miniszterelnök, Silvio Berlusconi is fölidézte egy beszédében: "Sokan egy Fiat 500-ban adtuk az első csókot."

Az olaszok Káma Szútra helyett "Car-ma Szútrát" szeretnének már a könyvesstandokon látni, amely a különböző típusú autókhoz legjobban illő pózokat tartalmazza. A katolikus Olaszországban nem tiltják az autóban való szerelmeskedést, csak egy megszorítás van: az ablakot be kell takarni.

Akit a járőrök mégis meglátnak meztelenül az autóban, annak bizony lesz nemulass. A múlt hónapban például egy 85 éves férfit és egy 74 éves nőt kaptak rajta, hogy meztelenül szeretkeztek az autóban egy iskola melletti parkolóban: ők kéthavi felfüggesztett börtönbüntetést kaptak lopott szerelmeskedésükért.