Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!
A Facér Pasi válaszol
Egyedül éled az életed magányos szingliként? Gondok vannak a szexuális életedben? Nem tudod, mit akar a pasi, akit kinéztél magadnak? Bárcsak tudnánk férfiaggyal gondolkodni néhány helyzetben! Addig, amíg erre nincs mód, inkább kérdezzünk meg a Facér Pasit, hogy ő hogyan látja helyzetünket.

Szia Facér Pasi!

Látszólag minden rendben van a jelenlegi kapcsolatomban, egy tőlem 10 évvel idősebb férfival vagyok együtt immár több, mint 1 éve. Én 24 éves jó állású és külsőleg, belsőleg is egy elég rendben lévő nő vagyok (na, ezért ennyire nem vagyok magabiztos, az előbbit a környezetem véli, míg az utóbbival én magam vagyok tisztában).

És itt jön a de! Némi hiányosságot vélek felfedezni a kapcsolatomban, és nem tudom, ezek normális "hibák", vagy valóban intő jelek a kapcsolatra nézve. Már jó néhány hónapja, de bennem tüskeként marad meg, hogy elfelejtette a névnapomat. Ezzel még nem is lenne semmi gond, de mikor finoman felhívtam a figyelmét egy hét múlva, mert nagyon bántott, akkor kiderült, hogy később bekattant neki, de elfelejtett felhívni. De ezt követően, utólag se köszöntött fel, csak szánalmasan mentegette magát, hogy sok a dolga, és nem tarthat minden észben.

Ez a figyelmetlenség egyébként más téren is tetten érhető, például: eszébe nem jutna az ajtón előre engedni egy nőt, felsegíteni a kabátját, főleg ez utóbbi miatt kerültem már én is, és ő is kellemetlen helyzetbe társaságban, ahol rászóltak, hogy mi lenne, ha rámsegítené a kabátot, és nem csak állna melletem, amíg magamra szenvedem. Tudom, mások örülnének, ha csak ennyi bajuk lenne, de általában az ilyen dolgoktól telik meg a "sérelemdoboz", és én már úgy érzem, hogy sokszor ezek miatt kötekszem vele. Pedig régen megrántottam a vállam, ha ilyesmi történt, de ma már egyre rosszabbul esnek ezek az apró dolgok, kiváltképpen azért, mert alapjában véve, nem egy bunkó, faragatlan típus.

Másik problémám, hogy csodálatos szerető ugyan, de ezt a képességét ritkán mutatja meg. Egyre gyakoribb, hogy csak összebújva fekszünk az ágyban, és nem reagál a közeledésemre. A kapcsolat elején még nem is volt gond, bár néhány hónap után feltűnt, hogy ritka kivételtől eltekintve én kezdményeztem. Ez még a mai napig is így van, csak most már a szeretkezések is ritkábbak.

Próbáltam nem közeledni hozzá, hátha frusztrálja, hogy én teperem le egyfolytában, de akkor meg egyáltalán nem voltunk együtt. Erről is beszéltünk: ilyenkor az a válasz, hogy fáradt, feszült, de ez nem magyarázat a passzivitásra. Annak ellenére, hogy utoljára hagytam, ez a legnagyobb gond. Ugyanis egy nőnek szüksége van arra, hogy nőnek érezhesse magát, aminek szerves része a meghódítási hadművelet. Egyre többet gondolok arra, hogy velem van a hiba... csak tudnám, hol!

Leginkább azt kérném tőled, hogy a "beszéljetek róla" típusú szlogen mellőzésével, gyakorlati tanácsokat írjál nekem: pláne az utóbbi probléma esetében, annak tudatában, hogy a finom csábítási trükkök sem kellően jó eszközök, hogy végre kezdeményezzen.

Drága Zsuzsa

,

Nem kisebb a tét, mint, hogy a pasid egy mogorva savanyújóska-e.

A névnap elfelejtése nem dráma: sokan vannak, akik nem tartják számon a névnapokat. Vagy mert a családjukban ez nem volt kiemelkedő ünnep vagy mert egyes gyakori nevek esetében - mint a tiéd is - nem tudják számon tartani, hogy melyik is az igazi névnap, annyiszor szerepel a naptárban. Legfeljebb azt róhatod fel neki, hogy nincs bátorsága ezt vállalni, hanem kifogásokat keres. A születésnap, vagy a kapcsolatotok évfordulója - az igen, azt elfelejteni igazi sértés!

Én a kabátrásegítés és az előreengedés ügyét is ide sorolom: nem kell kétségbeesni, sok a magatartászavaros pasi, aki nem tudja eldönteni, hogy rásegíteni a kabátot egy nőre a maradiság vagy a jólneveltség jele. De ebben hathatsz rá, mondd el neki, hogy neked ez fontos és szerintem követni fogja az utasításaidat.

A legnehezebb persze mindig a szex. A legtöbb problémás kapcsolatban mindennek a mélyén ott van, hogy a felek nem egyenlő intenzitású szex-igénnyel bírnak. Nehéz ezt eltalálni, mert a kapcsolat elején általában nem derül ki, hogy kinek mennyi szexre van szüksége, hiszen akkor még úgy tűnik, hogy mindenkinek rengetegre (az újdonság varázsa, a szenvedély, a titok, a bizonyítási vágy munkál még ekkor). Így a legfontosabb területen könnyen félreismerheted a pasit az első hetekben, akarata ellenére.

Gyakran előfordul azonban, hogy csak begörcsöl valamiért: emlékezz vissza, nem volt-e olyan eset, amikor visszautasítottad vagy valamilyen módon kudarcélmény érte a szex során. Valamilyen gátlás biztosan kialakult benne.

Ettől függetlenül semmi baj azzal, hogy te kezdeményezel. Próbáld ezt fokozni, anélkül, hogy teljesítménykényszert éreztetnél vele. Te nyilván jobban tudod, hogy kell ezt csinálni, az eszköztár malacságok fülbesúgásától a vicces fehérneműkig terjed, ízlés szerint. Ilyen esetekben jó trükk lehet olyan napszakban vagy helyen próbálkozni, ahol korábban nem. Nem elhanyagolható számú pasi (és csaj) részesíti például előnyben a reggeli szexet.

Ha mindez nem jön be, akkor marad az, hogy beszéljetek róla (jajj! kimondtam!)

Hajrá és csókol
a Facér Pasi

* * *

Szia!

A problémám számomra nem mindennapi. Most vagyok túl egy 5 éves kapcsolaton. Azért szakítottam a barátommal, mert még csak 22 éves vagyok, és ő volt eddig csak az életemben, én pedig új izgalmakra vágytam.

Megismerkedtem egy fiúval, aki szerelmes lett belém, de én csak szexuális vágyat éreztem iránta. Ő lett volna a második férfi az életemben. 1-2 hónapig találkozgattunk, de nem mertem vele lefeküdni. Majd két hónap után úgy éreztem, hogy már fel vagyok rá készülve, és nagyon kívánom. Első alkalommal náluk találkoztunk, őrülten kívántuk egymást, gátlások nélkül, de sajnos hiába volt nagy a hév, neki nem volt merevedése. Majd a következő alkalommal ittas állapotban voltunk mind a ketten, és ismét őrületesen indult mint a filmekben, de sajnos megint nem jött össze neki. Harmadik próbálkozás nálunk otthon történt. Már úgy jött hozzánk, hogy gátlások voltak benne az eddigi kudarcok miatt, de ismét megpróbáltuk. Sajnos ismét sikertelen volt.

Mi valójában csak titokban találkozgattunk, mert nem akartam, hogy a volt barátom tudomást szerezzen a kapcsolatunkról, ugyanis utálta ezt a fiút, mert tudta, hogy vonzódom hozzá. Közben a fiú is összejött a volt barátnőjével, mert én mondtam neki, hogy nem vagyok belé szerelmes, és ha megismerkedik egy másik lánnyal, nyugodtan járjon vele. Én így is hajlandó vagyok vele titokban találkozni. A srác egy hete nem keres, pedig én elvárnám ezek után, hogy legalább egy sms-t írjon nekem.

Szerinted mi van ezzel a fiúval? Miért nem ír? Miért állítja azt, hogy a barátnőjével összejön és velem nem? A barátnője mellesleg 16 éves, ő pedig 27. Szerinted csak hazudik nekem, és a barátnőjével sem jön össze neki? Azt mondja, hogy a barátnőjét nem szereti, viszont engem örülten imád és szeretne velem járni. Ő sem érti, hogy mi van vele, azt állítja, hogy ilyen még nem történt vele. Kérlek, őszintén válaszolj a kérdéseimre, nekem ez nagyon fontos, mert én az 5 éves kapcsolatomban ilyet nem tapasztaltam egyszer sem. Miért nem jön össze neki az ágyban?


Drága Barbi,

Az ilyen ügyekben nem vagyok nagyon járatos, ne vedd készpénznek, amit írok, mert csak találgatás.

Egy alkalommal előfordulhat, hogy egy srácnak nincs merevedése, ennek ezer oka lehet. Ha viszont ez megismétlődik, akkor biztosan komoly oka van.

Tudod, a fiúk egymás között ritkán beszélgetnek merevedési zavaraikról ("képzeld, már hetek óta nem áll fel!" - ez elég irreális, lásd be), így nem sokat tudok a lehetséges okokról. Olyanról már hallottam ("egy barátommal történt"), hogy valakinek egy bizonyos nővel nem sikerült, de annak a mélyén az volt, hogy valójában nem is kívánta az illető a konkrét csajt, sőt.

Az, hogy miért nem hív fel, elég világos: cikinek ézi, hogy nem jött össze. Amiatt pedig ne aggódj, hogy miért pont csak veled nem sikerült - ez ugyanis lehet, hogy nem igaz. Nem ítélhetjük el azt, aki ebben a kérdésben nem őszinte.

Érzem, hogy a válaszom legalább annyira nem volt kielégítő, mint a három próbálkozás a sráccal, de ebben a témában valahogy nem tudok okos lenni.

Csókol, a Facér Pasi

* * *

Szia, segítségedet kérném. Nem tudok dönteni. Van egy két hónapos kapcsolatom, de szex terén kicsit lapos. A fiúmnak az érzelmek többet jelentenek a testi vágynál, szerintem pedig a szex a dominánsabb. Ennek ellenére nagyon kedves és ragaszkodó. Most találkoztam egy másik pasival, akivel viszont hasonló a gondolkodásunk, de én nem bízok benne eléggé. Még hezitálok, de szeretnék dönteni. Köszönöm a segítséged!


Drága Zsófi!

Ne várd, hogy helyetted döntsek. Könnyű helyzetben vagy a hozzám fordulók többségéhez képest: döntésednek nem szab korlátokat együtt töltött több év, gyerek, a rokoni és baráti hálózatok összekapcsolódása - ennél kényelmesebb helyzet nem nagyon van.
A legjobb az ösztöneidre bízni magad: akinek a társaságában boldogabb vagy, azt válaszd.

Nem túl kreatív a barátomhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=49569

Ha teljesen döntésképtelen vagy, akkor ajánlok egy ősi, de halálbiztos trükköt:
- dönts fej vagy írással! Dobj fel egy pénzt, döntsd el előtte, hogy melyik a fej, melyik az írás. Amikor eldőlt, hogy melyik, két dolgot érezhetsz: vagy csalódott és szomorú leszel, vagy örülni fogsz. Ha csalódott és szomorú leszel, akkor maradj a másikkal. Ha örülsz, akkor fogadd el az érme döntését.

Bár azt megmondom: se olyan pasival nem érdemes hosszan együtt maradni, akivel nem jó a szex, se olyannal, akiben nem bízol. Egyik rosszabb kilátásokkal kecsegtet mint a másik. Szóval, keress egy harmadikat.

csókol,
A Facér Pasi

* * *

Kedves Facér Pasi!

A párommal már 3 éve vagyunk együtt, és nagyon szeretjük egymást. A gond csak az, hogy ő ki akarja próbálni hármasban, én viszont nem szeretném.

Ez az egész hármas ügy úgy kezdődött, hogy pár hónapja volt egy olyan időszakom, amikor ki akartam próbálni egy lánnyal, és akkor rábeszélt, hogy inkább hármasban próbáljuk ki, mert ha nélküle lennék együtt egy lánnyal, féltékeny lenne. Én azt mondtam, oké, ha találunk valaki olyat, aki tetszik nekem.

Utána viszont belegondoltam, hogy mivel járna ez, és rájöttem, hogy én nem vagyok képes erre. Ő folyamatosan keres különböző társkereső oldalakon egy lányt, és ez engem baromira bánt. Már csak a hármas szex érdekli. Én viszont már kezdek bedilizni. Neki nem mondtam erről semmit, csak utalgattam rá, hogy "mindig a hármason jár az eszed". Nem tudom, hogyan hozzam tudtára, hogy már régóta megváltozott az álláspontom. Már a szextől is elment a kedvem, mert mindig az jár az eszemben, hogy én nem vagyok elég neki, és már a bizalmam is kezd megrendülni, de tudom, hogy nem lenne rá okom...

Szerinted mit csináljak? Miért kell neki egy másik? Légyszi írd le a véleményedet, hogy mit kellene csinálnom! Nagyon szeretjük egymást, már a jövőt is közösen elterveztük!

Drága Judy!

Ez sajnos olyan, mint a lottóötös: az ember fia sosem gondolja komolyan, amikor arról álmodozik, hogy megnyeri, aztán ha egyszer lesz egy négyese - ami nagyságrendekkel kevesebbet fizet az ötösnél - akkor soha életében nem szabadul a gondolattól, hogy mennyire máshogy lett volna minden, ha még azt az egy számot is eltalálja.

Így van ez a férfiaknál a hármas szex dolgában (persze 2 nő egy férfi felállásban; a 2 férfi egy nő variációt csak képzeletben, a valóságban sosem viseli az átlagpasi; nem szeretünk versenyezni). Amikor az ember bevállal egy kapcsolatot tartósnak, tudatosan vagy tudat alatt lemond az ilyen ínyencségekről a továbbiakra nézve, mert kérdés nélkül is sejti, hogy a másik nem venné jó néven az ötletet.

De ha egyszer felcsillan a remény, akkor annál keserűbb a csalódás, ha mégsem valósul meg. Esetedben tehát nagyon óvatosan kell eljárnod. Az első dolgod, hogy alaposan magadba nézz: mit is szeretnél, honnan jött a vágy, amit megosztottál a pasidról, az volt-e az igazi, az ösztöneidet tükröző mondat, vagy a mostani, tartózkodobb érzés az igazi.

Szex ketten vagy négyen?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=49331

Az, hogy féltékeny vagy, zavart és megbántott: érthető, de érthető a pasid reakciója is. Óriási okosságot nem találtak fel az ilyen helyzetekre az elmúlt évezredekben: beszélni kell egymásssal, ráérősen és őszintén, feltárni az érzéseiteket egymás előtt (tudom, hogy ez az ifjúsági lapok gyakori fordulata, de tényleg nincs jobb recept). Vigasztaljon, hogy egy őszinte, belemenős beszélgetés a szexről adott esetben jobb lehet, mint a legtöbb szeretkezés.

Majd írd meg mi történt, drukkolok és csókollak: a Facér Pasi

Vissza, a Facér Pasi oldalára